Tessa Schoots
Tessa Schoots Eigen foto

Zeewoldenaren in de prijzen op EK Taekwon-do in Kroatië

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE - De Zeewoldense Tessa Schoots (23 jaar) en Myrthe van der Veer (16 jaar) hebben van 26 april tot en met 1 mei deelgenomen aan het Europees Kampioenschap Taekwon-do in Porec (Kroatië).

Na een succesvol EK in 2021 in Spanje, waarbij beide dames op het podium waren geëindigd (Tessa zilver en Myrthe brons), hebben zij dit EK opnieuw laten zien bij de Europese top te horen.

Myrthe kwam met sparren uit in de juniorenklasse tot 18 jaar in de categorie 65+ waarbij haar eerste wedstrijd direct een hele spannende en alles bepalende was. Zij kwam nl. uit tegen Polen. Deze Poolse dame stond op het vorige EK in de finale waarbij zij toen een zilveren medaille pakte en Myrthe een bronzen. Dus het was nu gelijk erop of eronder, want de nummer 2 en 3 van vorig jaar moesten elkaar dus direct uitschakelen. Maar na een heel spannende wedstrijd waarbij de punten over en weer gingen won Myrthe uiteindelijk.

Na een overwinning op Schotland en Bosnië Herzegovina kwam Myrthe in de finale tegen Noorwegen welke zij helaas verloor. “Maar zeker een hard bevochten zilveren medaille waar Myrthe erg trots op mag zijn.”

(Tekst loopt door onder de foto)

Myrthe met de bondstrainer (Eigen foto)

Myrthe beoefent Taekwon-do al vanaf haar 6e jaar. Zij traint 4x per week bij Taekwon-do vereniging In Nae do Kwan in Maarssen.

Tessa (23 jaar) kwam op het onderdeel Tuls uit in de Senior Dames 1e dan. Na winst op Polen en Spanje struikelde zij helaas tegen Wales. “Maar zeker heel goed gedaan want Wales werd de uiteindelijke poolwinnaar er ging er met het goud vandoor. Natuurlijk een kleine teleurstelling en dat mag, want op dit niveau moet je een winnaarsmentaliteit hebben, maar uiteindelijk is er toch blijdschap met deze bronzen medaille. Want keer op keer eindigen op het erepodium is echt een hele prestatie.”

Ook Tessa beoefent taekwon-do al sinds haar jeugd. Zij doet dit bij Taekwon-do vereniging Hwa-Rangdo in Zeewolde.