Afbeelding
Eigen foto

Zeewoldenaren in de prijzen op Europees Kampioenschap Taekwon-do

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE – De Zeewoldense Tessa Schoots en Myrthe van der Veer hebben van 23 t/m 28 november deelgenomen aan de Europees Kampioenschap Taekwon-do gehouden in La Nucia (Spanje) en zijn daarbij in de prijzen gevallen. 

Tessa en Myrthe maken deel uit van de Nederlandse selectie die bestaat uit 18 deelnemers en 3 bondstrainers.  Het bleef lang onzeker en spannend maar het EK kon ondanks alle coronamaatregelen gelukkig toch doorgang vinden. Wel was er zeer strikte regelgeving voor de deelnemers en moesten zij meerdere malen op Corona getest worden. Helaas werd er geen publiek toegelaten en moesten de deelnemers het zonder de aanmoedigingen vanaf de tribune doen. Maar dat hebben ze meer dan goed gedaan!

Tessa Schoots (23 jaar) is een echte specialiste op het onderdeel Tuls en kwam uit in de categorie Tuls Senior Dames 1e dan. Na drie overtuigend gewonnen partijen kwam zij in de finale uit tegen een Spaanse tegenstander. Het was zeer spannend want na een gelijke tussenstand won haar tegenstander slechts met een minimaal verschil. Tessa won helaas dus net geen gouden medaille maar haar zilveren medaille had zeker een gouden randje. Tessa beoefent taekwon-do al sinds haar 7e jaar bij Taekwon-do vereniging Hwa-Rangdo in Zeewolde. Inmiddels heeft zij al meerdere EK’s en WK’s met in totaal twee bronzen medailles op haar naam mogen schrijven. Naast de zilveren medaille die zij nu heeft gehaald was haar onlangs, tijdens het online WK, behaalde gouden medaille ook één van haar hoogtepunten.

Myrthe van der Veer (16 jaar) maakte haar debuut tijdens dit EK. Ook zij beoefent Taekwon-do al ruim tien jaar en haalde ook bij Hwa Rangdo haar zwarte band toen zij 13 jaar was. Inmiddels traint Myrthe al weer een aantal jaren vier maal per week bij Taekwon-do vereniging In Nae do Kwan in Maarssen. Myrthe is een allrounder en had zich gekwalificeerd op verschillende onderdelen. Zij heeft het EK mogen verlaten met maar liefst twee bronzen medailles om haar nek, namelijk voor het onderdeel Sparren Junior Dames +65 en het onderdeel Powerbreak. Zij wist op het onderdeel Tuls tot de kwart finale te komen. 

Voor beide dames ruikt dit natuurlijk naar meer. Zij kijken nu alweer uit naar het WK dat volgend jaar in Tampere (Finland) wordt gehouden. Interesse in een proefles? Zie www.hwa-rangdo.nl.

Afbeelding