Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Jubileumsportgala mét publiek zorgt voor feestelijke avond in The Lux

· leestijd 1 minuut Sport Instagram

ZEEWOLDE - Tijdens het 30e Sportgala Zeewolde zaterdagavond 11 maart werd de 22-jarige Nederlands studentenkampioen wielrennen Thomas de Blom uitgeroepen tot sportman van het jaar 2022. Bij de vrouwen ging de titel naar de 24-jarige Nederlands kampioene taekwon-do Tessa Schoots. De 16-jarige rugbyer Gabriel Cahsay werd verkozen tot sporttalent van het jaar. Bij de sportploegen gingen de titels naar KV Wolderwijd/DYZLE 1 (senioren) en Volleybalvereniging Zeewolde A1 (junioren). Gerrit Bouwland, ‘manusje van alles’ bij de Bridgeclub Zeewolde, werd in het zonnetje gezet als sportvrijwilliger van het jaar. 

Boksring

Het was voor het eerst in drie jaar dat het sportgala weer mét publiek kon worden gehouden. Er kon met recht van een gala worden gesproken, want alle genomineerden en hun aanhang waren pico bello gekleed gekomen. De dresscode daarbij was ‘goud’. Stan Stokvis, voorzitter van Stichting Sportgala Zeewolde, praatte het geheel losjes en op zeer vlotte wijze aan elkaar. Het podium van de grote zaal van The Lux was omgetoverd tot een soort boksring. Stokvis ontving daarin de genomineerde sporters en hield met elk van hen een kort gesprekje. Ook ging hij de zaal in om bijvoorbeeld ouders en familieleden van de sporters en coaches van genomineerde sportploegen te spreken. Wethouder Winnie Prins (Sport) kwam telkens even naar voren om bekend te maken wie er in de verschillende categorieën met de hoofdprijs en de bijbehorende beker vandoor mochten gaan. Burgemeester Gerrit Jan Gorter, die de sportvrijwilliger zou huldigen, was deze avond verhinderd. 

In de gordijnen

In sommige categorieën was de keuze van de jury unaniem geweest, in enkele andere was er wat meer onderlinge discussie geweest. In vrijwel elke categorie stond er een nieuwkomer op het spreekwoordelijke hoogste treetje van het erepodium. Dat was alleen niet het geval in die van de sportvrouwen. Tessa Schoots was eerder al sportvrouw van het jaar geworden in 2015 en 2021. Het winnende team in de categorie sportploegen senioren moest uitgerekend zaterdagavond verstek laten gaan. De korfballers hadden maanden geleden al (dure) kaartjes gekocht voor een ‘foute’ avond van Qmusic the Party in Zwolle. Voorzitter Ben Scharft kon uiteraard heel goed de honneurs waarnemen. Het officiële programma kende één pauzeact, een wervelende show met aerial silks. Normaal kan in de gordijnen hangen ook een negatieve klank hebben, in dit geval was dat juist de bedoeling. De prijzen waren uiteindelijk al zo snel uitgedeeld, dat het informele gedeelte van de avond ruim voor half tien kon beginnen. Stokvis vergat overigens niet de overige bestuursleden van de Stichting Sportgala Zeewolde nog even aan het publiek voor te stellen: secretaris Marloes den Otter, penningmeester Vincent Zijlstra, algemeen lid en tevens juryvoorzitter Tim Reinhart en senior algemeen lid René van Schajik. De coverband At your service zorgde dat het na afloop nog lang gezellig bleef.  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding