V.l.n.r.: Bekkema, Van Meerveld, Blaauw, Razoux Schultz, Bon, Kraak, De Prenter, De Vries, Valero, Snel, Oostwouder, Van 't Loo, Akkerman, Vonkeman, Van Meerveld Foto: De Snipers Zeewolde

Snipers Zeewolde U20 wint kampioenswedstrijd in stijl!

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden Instagram

ZEEWOLDE - Team Snipers Zeewolde U20 speelde zaterdag 29 april hun kampioenswedstrijd tegen The Valley Bucketeers.

In een bomvolle sporthal gingen de Snipers de wedstrijd in met maar liefst 12 spelers, terwijl de tegenstander slechts 7 spelers tot hun beschikking had. Het eerste kwart ging gelijk op en werd afgesloten met een score van 13-14 in het voordeel van The Valley Bucketeers. Vanaf het tweede kwart liepen de Snipers echter over de tegenstander heen; er vielen 20 punten, gevolgd door nog eens 20 punten in het derde kwart en 22 punten in het laatste kwart. De tegenstander wist in deze laatste drie kwarten slechts tot 12 punten te komen.

Het laatste kwart werd afgesloten met de karakteristieke zone defence van de Snipers, waartegen de tegenstander geen antwoord had. Tot vele malen toe werd de bal onderschept, waarna mooie scores vielen. Het publiek, dat in grote getalen aanwezig was, ging volledig uit hun dak.

Iedereen heeft zijn bijdrage kunnen leveren in de wedstrijd, zowel qua speelminuten, qua scores (maar liefst 7 spelers hadden 5+ punten), qua inzet en samenspel. Het was dan ook een ware teamprestatie, waarbij het publiek zichtbaar genoot van het spel.

In de laatste minuut kreeg Martijn Bon een publiekswissel na een mooie 3- en 2-punter. Martijn speelde voorlopig zijn laatste wedstrijd omdat hij volgend jaar gaat studeren. Het publiek schreeuwde in koor: “Martijn, bedankt!” Een mooi afscheid voor een gewaardeerde speler.

De eindstand van de wedstrijd werd 75 – 26 in het voordeel van de Snipers. De U20 heeft met deze overwinning het kampioenschap binnen weten te slepen en gaat volgend jaar een klasse hoger spelen. “Basketbalvereniging de Snipers feliciteert het U20 team met deze fantastische prestatie!”