Afbeelding
Foto: Unsplash

VV Zeewolde mag eerste ronde nacompetitie overslaan

· leestijd 1 minuut Sport

VOORTHUIZEN/ZEEWOLDE – Door een 1-1 gelijkspel bij VVOP in Voorthuizen heeft VV Zeewolde zich zaterdagmiddag 20 mei verzekerd van de tweede plaats in de 3e klasse B district Oost en daarmee van een gunstige plek in de nacompetitie.

De formatie van Carl Aventurin had daarbij het geluk dat naaste concurrent EFC ’58 in Elburg met 2-1 onderuitging bij ESC, nota bene de club die een week eerder met 9-0 was afgedroogd door VVZ.

Voor VVOP stond er zaterdagmiddag niets meer op het spel, daar de Voorhuizenaren het kampioenschap begin april reeds veilig hadden gesteld. Voor VVZ was de wedstrijd van veel groter belang, het was zaak een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Winst zou het allermooist zijn geweest, daar de ploeg dan niet afhankelijk zou zijn van wat de andere ploegen deden.

De wedstrijd bleek alle kanten op te kunnen gaan, al bleven doelpunten lange tijd uit. In de 71e minuut kwamen de polderboys dan toch op voorsprong door een doelpunt van Collin van den Brink. Winnen van de kampioen bleek evenwel toch te mooi om waar te zijn, in de 86e minuut maakte Bram Hulsbosch gelijk. Het 1-1 eindresultaat deed recht aan de hele wedstrijd, al moest er nu na afloop alsnog met een schuin oog worden gekeken naar wat EFC ’58 in Elburg had gedaan.

De Ermeloërs bleken met 2-1 te hebben verloren en zakten daarmee naar de vierde plaats in de eindrangschikking. Zeewolde deed al met al de beste zaken.
De mannen van Aventurin pakten niet alleen de tweede plek op de ranglijst, maar werden ook kampioen van de tweede periode. Dat leverde een gunstige positie op voor de nacompetitie.

Op zaterdag 27 mei mag VVZ de eerste ronde overslaan, een week later op zaterdag 3 juni staat in de tweede ronde een thuiswedstrijd op het programma tegen de winnaar van het duel Advendo ’57 (Ederveen)-EFC ’58. Het uiteindelijk doel is nog steeds promotie naar de tweede klasse.

Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 29 apr, 17:27
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 29 apr, 17:02
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 29 apr, 13:00