Eerste puntverlies VV Zeewolde bij start competitie

Sport

ZEEWOLDE – Het eerste elftal van VV Zeewolde is het seizoen ’22-‘23 in de 3e klasse B van het district Oost begonnen met een toch wel teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen DSV ’61 uit Doornspijk. De stand was al bij rust bereikt. De gasten speelden de laatste twintig minuten met tien man, maar hier kon de formatie van de nieuwe trainer Carl Aventurin niet van profiteren.

Op het nieuwe kunstgras van het Luc Hoppenveld was het na vijf minuten Ivor Wolters die de score voor de thuisploeg opende. Na een kleine twintig minuten was het echter alweer gelijk.

Eerst wist de voor de geblesseerde goalie Martin van Barneveld ingevallen Roy Terweij een inzet van Martijn Smals nog te pareren, maar op de rebound van Ron Hofmeijer was hij kansloos: 1-1. Zeewolde bleef in de eerste helft de betere ploeg en zette dat ook na de rust voort. Halverwege de tweede helft leek Zeewolde andermaal op voorsprong te komen na een mooie één-twee tussen Denilçon Ramazan en Collin van den Brink. De grensrechter van DSV dacht daar echter anders over en vlagde voor buitenspel. In de 73e minuut belette Martijn Heshusius Ramazan een vrije doorloop, waarna hem zijn tweede gele en dus rode kaart opleverde. Beide ploegen kregen daarna nog kansen, maar kwamen niet meer tot scoren.