Man of the match Niels van Moolenbroek
Man of the match Niels van Moolenbroek Zeewolde Actueel

VV Zeewolde wint moeizaam van hekkensluiter Advendo ‘57

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE – Het eerste elftal van VV Zeewolde behaalde zaterdagmiddag 12 februari een uiterst moeizame overwinning op hekkensluiter Advendo ’57 uit Ederveen. Het werd uiteindelijk 2-1 en dat leverde wel de vooraf ingecalculeerde drie punten op, maar veel meer positiefs valt er eigenlijk over de wedstrijd nauwelijks te melden.

Er mocht zaterdagmiddag voor het eerst sinds lange tijd weer in competitieverband worden gevoetbald. Dat liet het (thuis)publiek zich geen twee keer zeggen en het was dan ook lekker en ouderwets druk op sportpark De Horst. Het was tevens de eerste competitiewedstrijd in het kalenderjaar waarin VV Zeewolde 40 jaar bestaat, maar daarover gingen de gesprekken langs de lijn wat minder.

Zeewolde had in de eerste helft van de wedstrijd tegen Advendo zo’n 80 procent van het balbezit. Ook waren er leuke individuele acties te zien van spelers als Denilçon Ramazan, Joy Schoonhoven en Jan Struijk. De beslissende pass bleef echter achterwege, laat staan dat er grote kansen kwamen. Er waren enkele kopballen, maar daar werd Advendo-doelman Ewald van Manen niet zenuwachtig van. De wijze waarop de thuisploeg in de 31e minuut op voorsprong kwam, was daarom typerend voor de eerste helft. Schoonhoven raakte met een toevalschot de paal, waarna de gasten de bal op knullige wijze in eigen doel werkten. Doelman Van Manen ging daarbij ook niet vrijuit en kreeg de bal pas achter de doellijn en dus te laat onder controle: 1-0. Zeewolde zou nu eigenlijk wat meer bevrijd moeten spelen, maar daarvan was weinig sprake. Vlak voor rust verspeelden de polderboys hun voorsprong zelfs weer. Doelman Martin van Barneveld, die de eerste helft bijna niets te doen had gehad, ging hierbij opzichtig in de fout. Hij wilde het te mooi doen en nam zodoende onnodig veel risico. De goalie verspeelde de bal, waarna Tom van Ginkel dankbaar profiteerde van het hem gegeven buitenkansje: 1-1. Zeewolde ging vervolgens met een flinke kater de rust in.

Ook in het tweede bedrijf wisten de witblauwen het verschil met de nummer laatst uit de 3e klasse B lange tijd niet te maken. Scheidsrechter Maarten Holtus schoot de thuisploeg in de 71e minuut te hulp. Hij bestrafte een ongelukkige handsbal van een Advendo-verdediger met een strafschop. De protesten van de gasten waren begrijpelijk, maar de beslissing werd uiteraard niet teruggedraaid. De hardwerkende Alexander Sijtsma was zijn zenuwen goed de baas en stuurde doelman Van Manen naar de verkeerde hoek: 2-1. Aan die stand veranderde niets meer en dat was genoeg voor de overwinning, al was het dan een lelijke en uiterst moeizame. Door de winst naderde de formatie van Peter Epe koploper SV Otterlo tot op drie punten (24 punten om 21). Aanvaller Niels van Moolenbroek werd zaterdagmiddag uitgeroepen tot man of the match. Zaterdag 19 februari speelt VV Zeewolde de volgende competitiewedstrijd, uit tegen ONA ’53 uit Wageningen.

Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 29 apr, 17:27
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 29 apr, 17:02
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 29 apr, 13:00