Bert Kamsteeg feliciteert Tom de Boerdere.
Bert Kamsteeg feliciteert Tom de Boerdere. Foto: Zeewolde Actueel

VV Zeewolde doet zichzelf tekort tegen koploper VVOP

· leestijd 2 minuten Sport

ZEEWOLDE – VV Zeewolde leed zaterdagmiddag 3 december een onverdiende en ook onnodige 1-2 nederlaag tegen koploper VVOP uit Voorthuizen. Het was echter niet alleen pech, de polderboys mochten na afloop de hand toch ook wel in eigen boezem steken.

Vroege achterstand

Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen de nummer één uit de 3e klasse B van het district Oost had de ploeg uit Voorthuizen reeds een straatlengte voorsprong op de overige ploegen. Het gat met de nummer twee bedroeg liefst zeven punten. Daarna zat tussen de clubs weinig verschil in puntenaantal en met een zege zou VVZ beslist goede zaken hebben kunnen doen. Bij de thuisploeg ontbrak zaterdag Denilçon Ramazan, die een week eerder een vervelende hamstringblessure had opgelopen. Met in zijn plaats routinier Hessel Korthuis in de basis startte de formatie van Carl Aventurin fel en vol strijdlust aan het duel met de lijstaanvoerder. Zo was er in de derde minuut al een mooie aanval, waarbij Ivor Wolters met een schot dicht bij succes was. Twee minuten later lag de bal er evenwel aan de andere kant wel in. Doelman Martin van Barneveld dacht zich achterin frivoliteiten te kunnen veroorloven, hetgeen onmiddellijk werd afgestraft door Jos van Milligen: 0-1. De vroege achterstand betekende natuurlijk een flinke domper, maar VVZ liet zich niet van de wijs brengen en deed er alles aan waar mogelijk de aanval te zoeken. Hoewel er regelmatig balverlies was, was het positieve dat de wil er was er met elkaar voor te gaan. Zo waren er enkele aanvallen over meer schijven die een beter lot hadden verdiend, maar al met al wisten de gasten hun voorsprong zonder al te veel moeite tot de rust vast te houden.

Schepje bovenop

In de tweede helft deden de mannen van Aventurin er een schepje bovenop en dat resulteerde in de 52e minuut in de verdiende gelijkmaker. Collin van de Brink was bijna vanzelfsprekend de gevierde man. De spits kopte een voorzet vanaf rechts met een boogje over VVOP-goalie Freek van de Steeg heen: 1-1. Het doelpunt bleek een opmaat naar meer. Zeewolde zette de koploper voortdurend onder druk en een tweede goal zou heel goed in het spelbeeld hebben gepast. En toch viel dat doelpunt opnieuw aan de andere kant. Namens de gasten mocht Erwin van Puurveen in de 65e minuut een directe vrije trap op een voor Zeewolde gevaarlijke positie nemen. Hij had daarbij het geluk dat de bal van richting werd veranderd en Van Barneveld er vervolgens met geen mogelijkheid meer bij kon: 1-2. VVZ gaf de moed niet op en kreeg in de 84e minuut een uitgelezen mogelijkheid voor de tweede maal langszij te komen. Na een lange rush kon Niels van Moolenbroek alleen op een onreglementaire wijze worden gestuit, waarna scheidsrechter Henk Damhuis de bal op de stip legde. Jeremy Loos bood VVOP-doelman de mogelijkheid zich tot held van de middag te maken door de strafschop veel te slap in te schieten. Het slot van de wedstrijd was nogal onvriendelijk met hier en daar zelfs wat opstootjes. Aan de stand veranderde er echter niets meer en na de nodige blessuretijd trokken de gasten uiteindelijk met enig fortuin de wedstrijd in hun voordeel over de streep. Zo liep de middag nogal katterig af voor VVZ. Alleen Tom de Boerdere kon nog een glimlach tevoorschijn toveren. Hij werd uitgeroepen tot man of the match.