Afbeelding
Foto: VV Zeewolde

VV Zeewolde kansloos onderuit bij Zwart Wit ā€˜63

Sport

ZEEWOLDE ā€“ Het voetbalseizoen is nu twee wedstrijden bezig, maar voor VV Zeewolde wil het nog niet op gang komen. Zaterdag 1 oktober werd er in Harderwijk kansloos met 3-0 verloren van het plaatselijke Zwart Wit ā€™63. Enige verzachtende omstandigheid was dat de formatie van Carl Aventurin een groot deel van de wedstrijd met tien man speelde.

Eigenlijk kon Zeewolde zich geen nieuw puntenverlies permitteren na de teleurstellende seizoenstart tegen DSV ā€™61 (1-1), bij elke verwachting voor het nieuwe seizoen werd het woord ā€˜kampioenschapā€™ immers hardop uitgesproken. Het ging zaterdagmiddag uit tegen Zwart Wit ā€™63 echter faliekant mis. De eerste de beste uitbraak van de thuisploeg was al meteen raak. Quinten Slagtand was de Zeewolder achterhoede te snel af en had vervolgens geen moeite de bal onder Roy Terweij door te schuiven: 1-0. Zeewolde probeerde het daarna wel en was ook meer in balbezit, maar gaf daardoor Zwart Wit de gelegenheid naar hartenlust de counter op te zoeken. Een dramatisch moment voor Zeewolde was er in de 29e minuut. Joey Kwint haalde de doorgebroken Slagtand neer, hetgeen hem een terechte rode kaart opleverde. Vlak voor rust zorgde Dani van Dijk met een beheerste schuiver voor een verdubbeling van de stand: 2-0. Het was dat de thuisploeg in de tweede helft slordig met de kansen omging, anders zou de score nog wel kunnen hebben oplopen naar 4, 5-0. Het slotakkoord was toch nog voor de Harderwijkers, toen uitblinker Slagtand in de 88e minuut soleerde en vervolgens Martijn Smits perfect bediende: 3-0. Zwart Wit gaat nu met zes uit twee alleen aan de leiding in de 3e klasse B Oost, Zeewolde staat tiende met Ć©Ć©n uit twee. Zaterdag 8 oktober ontvangen de polderboys thuis op sportpark De Horst KVVA uit Amersfoort.

Afbeelding
Realisatie nieuw woonzorgcomplex in Zeewolde een stap dichterbij Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
Provincie stelt jaarlijks ā‚¬ 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 1 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving geopend voor de Avondvierdaagse Zeewolde Algemeen 2 uur geleden