Fraaie 5-2 overwinning VV Zeewolde in Elspeet

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE – Het eerste elftal van VV Zeewolde behaalde zaterdagmiddag 26 november een op basis van een sterke eerste helft een verdiende 5-2 overwinning bij VV Elspeet. Door het resultaat tankte de formatie van trainer Carl Aventurin het nodige zelfvertrouwen, wat zaterdag 3 december ongetwijfeld van pas kan komen bij de thuiswedstrijd tegen koploper VVOP uit Voorthuizen.

Eén ploeg minder

SV Lelystad ’67 trok zich de voorbije week terug uit de competitie. De ploeg had alle tot nu toe gespeelde wedstrijden met ruime cijfers verloren en zag geen kans nog een fatsoenlijk elftal op de been te brengen. Het schrappen van de ranglijst had verder geen consequenties, alleen moesten alle tegenstanders van de eerste zeven duels één overwinning inleveren. Bij VV Zeewolde was het nieuws van de afgelopen week dat routinier Reinier Joustra niet meer terug zou keren in de selectie.

Uiterst effectief

Voorafgaand aan de wedstrijd stond VV Elspeet één plaats hoger dan VVZ. Daar alle ploegen zich dicht bij elkaar bevonden, zou een overwinning direct een flink verschil kunnen maken. En dat gebeurde zaterdagmiddag. Vooral in de eerste helft bleken de polderboys uiterst effectief. Al in de negende minuut zorgde Tom de Boerdere voor 0-1 en nauwelijks twee minuten later was het al 0-2, al was hiervoor een eigen doelpunt van Elspeter Erwin van Leeuwen nodig. In de veertiende minuut ontsnapte VVZ aan de aansluitingstreffer. Doelman Martin van Barneveld was al gepasseerd, maar de bal ging uiteindelijk voorlangs. Collin van den Brink was daarna dicht bij 0-3, maar hij bleek zich in buitenspelpositie te bevinden. Diezelfde Van den Brink stelde De Boerdere in de 28e minuut in staat de marge alsnog op drie te brengen. Nadat Van Barneveld eerst knap redde en daarmee 1-3 voorkwam, zorgde Ivor Wolters op slag van rust voor 0-4. Wolters was kort daarvoor in het veld gekomen voor Denilçon Ramazan, die door een hamstringblessure niet verder kon spelen. De grensrechter van de thuisploeg vlagde bij het doelpunt van Elspeet voor buitenspel. Hij vergat dat hij een neutrale positie in diende te nemen en liep boos weg toen zijn advies niet werd overgenomen. 0-4, het was lang geleden dat VV Zeewolde met zo’n ongekende luxe de rust was ingegaan.

Spanning terug

In de tweede helft beten de Elspeters veel meer van zich af. Dat resulteerde in de 56e minuut in de 1-4 door clubtopscorer Niels van de Steeg. Drie minuten later schoot Erwin van Leeuwen wel in het goede doel en was de wedstrijd opeens weer spannend: 2-4. Zeewolde wankelde, maar verdere schade bleef uit. Toen Lucas Pelgrum in de 77e minuut voor 2-5 zorgde, was de wedstrijd gespeeld. Daarmee knakte er iets bij de thuisploeg. VVZ kreeg zelfs nog enkele grote kansen in het langzaam donker wordende Elspeet. Deze werden echter niet benut en dat zou wellicht ook iets te veel van het goede zijn geweest. Al met al keerden de polderboys met een fraaie score huiswaarts. Zeewolde klom door het resultaat naar de (gedeelde) vierde plaats. De thuisploeg werd opeens de nieuwe hekkensluiter, al hebben de Elspeters slechts drie punten minder dan Zeewolde.

Provincie stelt jaarlijks € 130.000,- subsidie beschikbaar voor het beleefbaar maken van Flevolands erfgoed Ingezonden 5 uur geleden
Inschrijving geopend voor de Avondvierdaagse Zeewolde Algemeen 6 uur geleden
Informatiemiddag over 'levend verlies' georganiseerd door CVA-keten Noordwest-Veluwe Ingezonden 1 mei, 08:21