Afbeelding
Zeewolde Actueel

Mooie zaterdagmiddag met overwinning eerste elftal en jubileumvoetbalquiz

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE – Het eerste elftal van VV Zeewolde heeft zaterdagmiddag 26 maart een 2-0 overwinning behaald op SV Hoevelaken. Bij rust was de stand reeds 1-0.

De doelpunten kwamen op naam van Tim de Boerdere (27e minuut) en Joy Schoonhoven (54). Schoonhoven werd na afloop tevens uitgeroepen tot man of the match. Ruben Schipper zat deze middag als coach op de bank. Hij verving de aan het eind van dit seizoen vertrekkende Peter Epe, die er door privéomstandigheden niet bij kon zijn. Door het resultaat behoudt VV Zeewolde zicht op een hoge klassering in de 3e klasse B district Oost. De polderboys hebben slechts twee punten achterstand op koploper SV Otterlo, maar ook twee wedstrijden meer gespeeld. VVOP en AGOVV hebben allebei één punt meer dan Zeewolde en bezetten de tweede en derde plaats op de ranglijst. VVOP is op zaterdag 2 april de volgende tegenstander van Zeewolde. Eerder dit seizoen was Zeewolde thuis kansloos tegen de ploeg uit Voorthuizen (0-2). VVOP wordt getraind door Dwight Lodeweges, die vorige zomer nog assistent was van Oranjecoach Frank de Boer op het EK landenteams.

Na afloop van de wedstrijd zaterdagmiddag werd in de kantine de jubileumvoetbalquiz gespeeld. Deze werd gepresenteerd door Stan Stokvis en Marianne Blotenburg. Verspreid over drie rondes moesten er in totaal 70 vragen worden beantwoord. Er was daarbij een mix van open – en meerkeuzevragen. Een deel van de vragen ging over de (jarige) voetbalvereniging, tevens waren er veel vragen over voetbal in het algemeen. Winnaars van de jubileumvoetbalquiz werden Robin Hoppen en Lars van den Berg. De tweede plaats was voor Rik van Beek en Raoul Boonstra en de derde voor Jan Heitink en Mark Vink.