Uitblinkende doelman Roy Terweij pakt strafschop.
Uitblinkende doelman Roy Terweij pakt strafschop. Foto: Zeewolde Actueel

VV Zeewolde komt in neerwaartse spiraal na nieuwe nederlaag

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE – Trainer Carl Aventurin heeft het lek nog steeds niet boven bij VV Zeewolde. Zaterdag 29 oktober werd thuis tegen Terschuurse Boys alweer de derde nederlaag van het seizoen geleden en dat was ook nog eens een keer geheel terecht. Het was aan doelman Roy Terweij te danken dat het verlies tot één doelpunt beperkt bleef.

Achter feiten aan

Tegen KVVA leek het drie weken geleden even of VV Zeewolde de weg naar boven had gevonden. Een week later had de ploeg echter een totale offday bij Swift ’64 in Swifterbant, waardoor het zelfvertrouwen van de polderboys een nieuwe deuk opliep. Afgelopen zaterdag was het niet veel beter tegen Terschuurse Boys. De formatie van Aventurin liep een groot gedeelte van de wedstrijd achter de bekende feiten aan. Al in de tiende minuut kwamen de gasten op sportpark De Horst bij de eerste de beste corner op voorsprong. Op de treffer viel niets af te dingen, Peter Overeem schoot de bal onhoudbaar voor Terweij binnen: 0-1. Na een nieuwe doelpoging kregen de boys uit Terschuur in de zeventiende minuut de gelegenheid de marge te verdubbelen. Een overtreding van Hessel Korthuis binnen ‘de zestien’ deed scheidsrechter Maarten Holtus besluiten de bal op de stip te leggen. Jeffrey van Belkum miste de strafschop echter of liever gezegd Terweij koos de juiste hoek en zorgde er daarmee voor dat zijn ploeg in de wedstrijd bleef. De polderboys kregen in het verloop van de eerste helft wel wat meer balbezit, maar wisten niet of nauwelijks in de buurt te komen van de bij VV Zeewolde opgegroeide Terschuurs-doelman Gerben Hilgers.

Kansen blijven uit

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. Weliswaar scheelde het zo’n tien minuten na rust weinig of Collin van den Brink had de gelijkmaker op z’n schoen, aan de andere kant voorkwam de later tot man of the match uitgeroepen Terweij binnen een minuut tot tweemaal toe dat de Veluwenaren de wedstrijd op slot konden gooien. Het inbrengen van Denilçon Ramazan voor Niels van Moolenbroek zorgde zowaar voor wat meer drang naar voren, maar langzamerhand gleed de tijd weg voor de mannen van Aventurin. In de slotfase waren er nog was kansjes voor Zeewolde, maar onvoldoende om Hilgers en zijn ploeggenoten zenuwachtig te maken. Zodoende bleef het 0-1 en greep Terschuurse Boys de koppositie in de 3e klasse B Oost. Het is te hopen dat Aventurin de koppies van zijn spelers zaterdag 5 november weer enigszins omhoog weet te krijgen voor de uitwedstrijd bij SV Lelystad ’67. De komende tegenstander staat momenteel als enige nog onder VV Zeewolde. De Lelystedelingen verloren zaterdag met pupillencijfers (13-0) bij het eveneens laag geklasseerde EFC ’58 uit Ermelo en incasseerde in de eerste vijf wedstrijden van het seizoen al 34 tegentreffers. VVZ moet derhalve in staat worden geacht komende zaterdag haar puntenaantal met drie te verhogen, maar voorlopig lijkt het er nog niet op dat daarmee het tij gekeerd kan worden.