Invaller Jordy Gaal scoort de beslissende 3-0.
Invaller Jordy Gaal scoort de beslissende 3-0. Foto: Michel Zrour

Eerste competitieoverwinning VV Zeewolde onder nieuwe trainer

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE – VV Zeewolde heeft de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Promovendus KVVA uit Amersfoort werd zaterdagmiddag 8 oktober met 3-1 verslagen. De overwinning was zonder meer verdiend, maar de formatie van Carl Aventurin kreeg de drie punten niet cadeau.

Door zijn rode kaart een week eerder tegen Zwart-Wit ’63 in Harderwijk was Joey Kwint zaterdagmiddag geschorst. Verder was doelman Martin van Barneveld nog geblesseerd, waardoor Roy Terweij andermaal onder de lat verscheen. De wedstrijd begon met een foutje van routinier Reinier Joustra, maar de gasten wisten hiervan niet te profiteren. De thuisploeg kwam zodoende met de schrik vrij, maar was wel gewaarschuwd. In de 11e minuut kwam Zeewolde op voorsprong. Collin van den Brink was het eindstation van een prima aanval. Met links schoot hij de bal beheerst in de rechterbenedenhoek 1-0. Zeewolde was ook daarna de bovenliggende partij. De thuisploeg was ijverig genoeg. Er waren leuke individuele acties te zien en fraai ingestudeerde corners. Het leverde echter niet het rendement in de vorm van een tweede treffer op. Af en toe was er een plaagstootje van de tegenstander en op het laatst van de eerste helft drongen de Amersfoorters zelfs meer aan.

In de tweede helft kwam Hessel Korthuis in het veld, waarmee hij begon aan zijn 200e wedstrijd in het eerste van VV Zeewolde. In de 60e minuut namen de gastheren eindelijk wat meer afstand. Ditmaal was het een heel snelle uitbraak, waarbij Van den Brink opnieuw de laatste schakel was. De spits die al niet meer weg te denken is uit het eerste, dacht niet na en ramde de bal het doel in: 2-0. De treffer gaf de polderboys enige lucht. In de 85e minuut kreeg Van den Brink, die even later zou worden uitgeroepen tot man of the match, een soort publiekswissel. Invaller Jordy Gaal mocht hierdoor zijn debuut in de hoofdmacht maken. Bij de paar balcontacten die hij had liet de speler van JO19-1 gelijk zijn klasse zien. Eén ervan leverde in de 90e minuut zelfs de derde goal op. Gaal kreeg vanaf rechts de bal voor zijn voeten en wist vervolgens feilloos de korte hoek te vinden: 3-0. De gasten uit Amersfoort redden ver in blessuretijd via Khalid Saïd nog de eer, waardoor de eindstand 3-1 werd. Natuurlijk was dat jammer voor de mannen van Aventurin, 3-0 klinkt nu eenmaal net ietwat overtuigender dan 3-1. Het positieve was echter dat er zaterdagmiddag voor het eerst dit seizoen wat meer voor elkaar werd geknokt. De winst mocht dan ook een teamprestatie worden genoemd.

Door de overwinning bezet VV Zeewolde de zevende plaats op de ranglijst van de 3e klasse B met vier punten uit drie wedstrijden. Doordat koploper Zwart-Wit ’63 verloor bij VV Elspeet, bedraagt de achterstand op de nieuwe koploper VVOP slechts drie punten. Zaterdag 15 oktober moeten de witblauwen naar Swifterbant voor de polderderby tegen Swift ’64.

Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 29 apr, 17:27
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 29 apr, 17:02
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 29 apr, 13:00