Afbeelding
Foto: AGOVV

Lekkerste gehaktballen worden bij VV Zeewolde gebakken

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE - Het eerste elftal van VV Zeewolde mag dan dit seizoen geen kampioen geworden zijn en ook de nacompetitie niet hebben gehaald, er worden toch wel de lekkerste gehaktballen gemaakt van de 3e klasse B van het district Oost. De prijs, ‘de gouden gehaktbal’, zal binnenkort richting polder komen.

Een vast panel gehaktbaleters van AGOVV uit Apeldoorn testte dit seizoen bij elke uitwedstrijd het balletje gehakt van de tegenstander. In totaal werd er op deze wijze bij dertien verschillende clubs een gehaktbal geproefd, gekeurd en verorberd. Het was niet iedere uitwedstrijd feest, want er waren ook clubs die er werkelijk niets van bakten. Zo niet VV Zeewolde, daar worden de gehaktballen sinds jaar en dag gebakken door Nico van der Linden. Nico’s ‘ballenhok’ aan de rand van het hoofdveld is wijd en zijd bekend. De entourage zal zeker hebben meegespeeld toen het testpanel van AGOVV dit seizoen op bezoek was. De wedstrijd zelf eindigde in 1-1, maar dat had bij wijze van spreken net zo goed andersom kunnen zijn. Verder is iedereen de wedstrijd van 16 april allang weer vergeten. Dit in tegenstelling tot de ballen van Nico. Het Apeldoornse testpanel was hier zo van onder de indruk, dat ze er een 7,5 voor gaven. Toen moesten de balletjes van ONA ’53 echter nog worden geproefd. Dat gebeurde op 4 juni jl. Helaas voor de ballenbakkers uit Wageningen lieten de presentatie en temperatuur van hun product te wensen over, waardoor hun eindcijfer niet verder kwam dan een 7,2. Met de 7,5 was VV Zeewolde dus kampioen geworden! De leden van ‘VVZ’ zelf wisten natuurlijk allang dat hun Nico de lekkerste balletjes gehakt fabriceerde, maar nu hoorden ze het ook eens van een ander! Het is niet zo dat de winnaar bij het horen van het nieuws een gat in de lucht sprong – dat doet Nico niet meer -, feit is wel dat iedereen hem de eretitel ‘ballenkoning’ dubbel en dwars gunt.

Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 29 apr, 17:27
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 29 apr, 17:02
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 29 apr, 13:00