Afbeelding
Foto: Zinzi van Duijnhoven

Amber Visscher tekent contract bij FC Utrecht

· leestijd 1 minuut Sport

UTRECHT/ZEEWOLDE – Amber Visscher heeft een eenjarig profcontract getekend bij FC Utrecht (Vrouwen). De 21-jarige Zeewoldense speelde de afgelopen vier seizoenen bij de amateurs van SV Saestum (Zeist).

Amber Visscher speelde van haar zesde tot haar zeventiende bij VV Zeewolde. Ook Shanel Smid (ex-PEC Zwolle) en Kirsten van de Westeringh (die onlangs een contract tekende bij Feyenoord) behoorden tot haar lichting. In augustus 2019 kwam ze voor het eerst uit voor het vrouwenteam van SV Saestum. In totaal speelde ze daar vier seizoenen (al zorgde corona er in twee ervan wel voor dat een normaal verloop van de competitie onmogelijk werd gemaakt). 

Amber studeert Economics and Business Economics aan de Universiteit Utrecht. “Volgend jaar moet ik nog een paar vakken afronden om mijn bachelor te halen”, laat ze weten. “Dus dat ben ik wel van plan om naast het voetballen te doen.” Amber, die verdedigster is, vindt het geweldig om een stapje hogerop te maken. “Ik verheug me er het meest op dat elke dag in het teken staat van voetbal en beter worden. En natuurlijk gewoon op het spelen in de eredivisie tegen die andere grote clubs.” Amber noemt het ‘supergaaf’ dat haar droom nu werkelijkheid wordt. “En dat ook nog eens voor een mooie club als FC Utrecht: de club van de stad waar ik studeer en heb gewoond. Voor mij voelde FC Utrecht dan ook direct vertrouwd. De mooie, sterke ambities spreken mij erg aan.”

Naast Amber Visscher tekenden de Saestum-speelsters Tami Groenendijk (22) en Anniek Smulders (25) eveneens een contract bij FC Utrecht. Manager Vrouwenvoetbal Marlou Peeters is blij met de komst van het drietal van SV Saestum, zegt ze op de website van FC Utrecht. “Met SV Saestum hebben we vanaf het eerste moment een enorm goede samenwerking gehad. We zijn er trots op om in goed overleg de talenten Amber, Tami en Anniek te mogen presenteren en hopen dat zij zich in de topsportomgeving van FC Utrecht vrouwen gaan thuisvoelen en ontwikkelen.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding