Afbeelding
Foto: Armand Kertzman

Aaron Bos Nederlands kampioen Polsstokhoogspringen

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE - Afgelopen weekend was in Bergen op Zoom het Nederlands Kampioenschap voor junioren (U18 en U20) voor alle afzonderlijke onderdelen binnen de atletiek. Het strijdtoneel van de specialisten van de specifieke onderdelen.

Nadat hij de week daarvoor tweede werd bij het NK Meerkamp, kwam Aaron Bos op zaterdag uit op het onderdeel polsstokhoogspringen. Op basis van opgegeven persoonlijke records, zou de strijd om de podiumplekken erg spannend worden. Aaron begon goed aan de wedstrijd door zijn eerste hoogtes allemaal in één poging te halen, waar je maximaal drie pogingen per hoogte hebt. De concurrentie voelde dat de druk opgeschroefd werd door de foutloze streaks van Aaron. Op de 4,15 m was het nog even spannend omdat een van de titelfavorieten hoogtes oversloeg en gokte. Maar dit bleek gegokt en verloren, toen er drie foutpogingen op die hoogte volgden. Dat maakte dat Aaron met 4,10m zich Nederlands kampioen mocht noemen!
Jonathan van Lien, de week daarvoor nog tiende op het NK Meerkamp, kwam zaterdag uit op de 110 m horden. Waar het geloof er was dat er veel in zou zitten maar het hele seizoen het nog niet wilde klikken, lukte dat dit weekend wel. Exact op de juiste wedstrijd wist Jonathan een persoonlijk record (15,36 sec.) in de series en vervolgens in de finale weer een persoonlijk record (15,13 sec.) te lopen om daarmee zesde van Nederland te worden.
Zondag was het de beurt aan Rowan Tiemes op het kogelstoten en Quirijn Pastoor die op de 2000 m steeple chase een persoonlijk record liep (7.24,88), nadat hij op de vrijdag ook al een 3000 m had gelopen. Naast deze prestaties kwamen op vrijdag de jonge U16 atleten Annyck Room en Ewoud van Schaik uit op respectievelijk de 400 m horden en de 100 m sprint, waarop ze als deelnemer in de U18 categorie een hoop ervaring voor komende jaren opdeden.

Afbeelding