Afbeelding

VV Zeewolde verspeelt koppositie in Zwolle aan ZAC

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE/ZEEWOLDE – VV Zeewolde heeft slechts een week kunnen genieten van de herwonnen koppositie in de 3e klasse C van het district Oost. Uit bij ZAC werd zaterdagmiddag met 1-0 verloren, waardoor de eerste plaats moest worden overgedaan aan de concurrent uit Zwolle.

De voorgaande zaterdag had VV Zeewolde op basis van een beter doelgemiddelde de eerste periodetitel gewonnen. Het achter het net aan vissende ZAC zon echter op wraak en kreeg daartoe zaterdagmiddag de kans in een rechtstreekse confrontatie met VVZ. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark Jo van Marle in Zwolle. Het werd uiteindelijk een boeiende confrontatie met de thuisploeg als terechte winnaar. Het achteraf winnende doelpunt werd al in de twaalfde minuut gemaakt. Na een schijnbaar ingestudeerde corner kwam de bal bij Lex Heimerikx, die vervolgens het doel links van VVZ-doelman Martin van Barneveld wist te vinden: 1-0. In de slotfase van de eerste helft kwamen de polderboys wat meer onder de druk van de gastheren uit. Die lijn werd in de tweede helft voortgezet. Zeewolde was zelfs lange tijd de bovenliggende partij, maar kansen voor doel waren er nauwelijks en de thuisploeg kwam dan ook geen moment in gevaar. Aan de 1-0 tussenstand veranderde zodoende niets meer, waardoor de formatie van Carl Aventurin tegen de eerste nederlaag van het seizoen aanliep. De periodetitel kon weliswaar niet meer worden afgepakt, Zeewolde was de koppositie in de competitie wel kwijt en nog wel aan de tegenstander. Zaterdag 2 december komt Zwart-Wit ’63 op bezoek bij VV Zeewolde. De Harderwijkers gingen afgelopen zaterdag thuis kansloos met 4-1 onderuit tegen Dieze West uit Zwolle. Er staat daarom aanstaande zaterdag wederom iets op het spel. Voor zowel Zeewolde als Zwart-Wit gaat het duel om bijblijven of (voorlopig) afhaken.