VV Zeewolde profiteert van misstap Zwart-Wit en pakt eerste periodetitel

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE – Door een 3-2 zege op ’s-Heerenbroek sleepte VV Zeewolde zaterdag de eerste periodetitel van het seizoen binnen. Het succes was mede te danken aan het verlies van concurrent Zwart-Wit ’63, waardoor de polderboys de Harderwijkers in de rangschikking passeerden.

Kletsnat veld

Vanwege allerlei blessures kon trainer Carl Aventurin zaterdag nog steeds niet beschikken over een aantal basisspelers, waardoor hij opnieuw moest experimenteren en improviseren. VVZ had het deze middag niet in eigen hand, maar wist wel dat het in ieder geval zelf moest winnen en dat zorgde voor veel motivatie en beleving op het kletsnatte kunstgrasveld van sportpark De Horst. Het bleef hier de hele eerste helft doelpuntloos. Na rust gebeurde er veel meer. In de 57e minuut brak Collin van den Brink de score open op knap aangeven van invaller Karim Arzini: 1-0. Toen Bjorn Wezenberg in de 72e minuut gelijkmaakte, leek alle moeite voor niets te zijn geweest. Het publiek veerde weer op toen Pepijn Pelgrum vijf minuten later een penalty verzilverde: 2-1. Intussen was het nieuws bekend geworden dat Zwart-Wit ’63 thuis met 3-2 had verloren van het Zwolse ZAC en dat de periodetitel ineens een stuk dichterbij was gekomen voor Aventurins mannen.

Kwartier extra

Toen Jonas Katshima er in de eerste minuut van de extra tijd 3-1 van maakte, leek de buit helemaal binnen te zijn. De spanning keerde toch nog terug, toen Jesper Wennemars er in de zesde minuut van de toegevoegde tijd 3-2 van maakte. Even later kreeg Niels van Moolenbroek zijn tweede gele kaart van de wedstrijd, waardoor VVZ met tien man verder moest. De scheidsrechter trok er uiteindelijk een klein kwartier bij, maar daarin werd niet meer gescoord en Zeewolde mocht zich daardoor de eerste periodekampioen van het seizoen noemen in de 3e klasse C van het district Oost. Dat gebeurde wel op doelsaldo, in punten stonden VVZ en ZAC gelijk. De competitie gaat volgende week gewoon verder. De twee koplopers ontmoeten elkaar zaterdagmiddag 25 november in Zwolle en mogen dan uitmaken wie als nummer één de decembermaand ingaat.