Collin van den Brink brengt de stand op 2-0.
Collin van den Brink brengt de stand op 2-0. Foto: Michel Zrour

Zeewolde heeft prima middag tegen Zwart-Wit ‘63

· leestijd 2 minuten Sport Instagram

ZEEWOLDE – VV Zeewolde heeft zaterdagmiddag 11 februari een dik verdiende 3-0 overwinning behaald op Zwart-Wit ’63 uit Harderwijk. Bij rust leidde de formatie van Carl Aventurin al met 2-0.

Minuut stilte

Het was zaterdag lekker druk op sportpark De Horst bij de derby tegen het twee plaatsen hoger geklasseerde Zwart-Wit ’63. De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte voor de slachtoffers en nabestaanden van de verschrikkelijke aardbeving in Turkije en Syrië. De minuut was eveneens bedoeld voor een 12-jarig jeugdlid van Zwart-Wit, dat de vrijdag ervoor was overleden aan een hersenbloeding. De overgang was groot, maar er moest zaterdagmiddag gewoon worden gevoetbald. De uitwedstrijd aan het begin van het seizoen was voor VVZ kansloos verloren gegaan (3-0), maar sindsdien was er toch wel het een en ander veranderd bij de polderboys. Tegen DSV ’61 lukte het een week eerder nog niet zo, maar zaterdag was de opgaande lijn regelmatig weer te zien. De thuisploeg werd in de zesde minuut in het zadel geholpen via een strafschop. Het was weliswaar geen zware overtreding en Yannick van Zwam werd wel degelijk aangetikt, feit was dat de jonge scheidsrechter Delphin de Graaf gedecideerd naar de stip wees. In het verleden werd dit soort klusjes opgeknapt door Reinier Joustra, maar die is er sinds afgelopen najaar niet meer bij. Alexander Sijtsma toonde zich echter een goede leerling, want hij liet de Harderwijker goalie Farhad Didari volstrekt kansloos: 1-0. Vlak daarna kreeg Jeremy Loos een geweldige kans, maar hij schoot hoog over. Een fraaie rush van Fabian van Panhuis werd in de twaalfde minuut op het laatst een halt toegeroepen, anders zou het ook zomaar weer gelijk zijn geweest. Het spel golfde in de fase hierna wat op en neer, met net iets meer balbezit voor VVZ.

Ruimte om te voetballen

Het positieve voor de thuisploeg was dat er ruimte was om te voetballen en de wil om dat te doen was duidelijk aanwezig. De gretigheid van Aventurins mannen werd in de 23e minuut beloond met de tweede treffer. Collin van den Brink liet daarbij maar weer eens zien een koele afmaker te zijn. Van buitenspel was zeker geen sprake, al beklaagden de gasten zich er wel over en ook dat er vlak voor de beslissende pass een overtreding zou zijn gemaakt. De Graaf vond niet dat er wat onreglementairs was gebeurd en keurde de goal goed: 2-0. Buiten bereik van de zaterdag prima keepende Martin van Barneveld kopte Van Panhuis in de 39e minuut keihard op de paal. Toen de later tot man of the match uitgeroepen Yannick van Zwam er zes minuten na rust 3-0 van maakte, was de wedstrijd gespeeld. De tweede helft bood daarna helaas niet meer de strijd die er in de eerste wel was geweest. De thuisploeg hoefde niet meer echt en de gasten kregen steeds meer in de gaten dat er deze middag niets meer te halen was in Zeewolde.

Derde plek

Door de overwinning klom Zeewolde naar de derde plek op de ranglijst. De achterstand op koploper VVOP is veel te groot om nog aan een kampioenschap te denken (veertien punten), maar een tweede plek biedt ook nog wel perspectief op promotie en die is zeker nog niet uit zicht. De eerstvolgende competitiewedstrijd van VV Zeewolde is op zaterdag 4 maart uit tegen KVVA in Amersfoort. Een week later komt Swift ’64 uit Swifterbant op bezoek.

Uitslagen en stand

Uitslagen 3e klasse B district Oost, zaterdag 11 februari: EFC ’58-KVVA 3-1; VV Elspeet-DSV ’61 1-4; Terschuurse Boys-SC Hoevelaken 0-0; VVOP-ESC 3-0; VV Zeewolde-Zwart-Wit ’63 3-0. Stand aan kop: 1. VVOP 12-32 (31-8), 2. SC Hoevelaken 12-20 (21-12), 3. VV Zeewolde 12-18 (19-14), 4. EFC ’58 11-17 (26-23), 5. Zwart-Wit ’63 11-16 (16-16). Stand in tweede periode: 1. VVOP 2-6 (5-1), 2. DSV ’61 2-4 (4-1), 3. VV Zeewolde 2-4 (3-0).