De bal rolt weer, maar DSV en Zeewolde scoren niet

Sport

ZEEWOLDE – VV Zeewolde is het tweede gedeelte van het seizoen begonnen met een doelpuntloos gelijkspel bij DSV ’61. De formatie van Carl Aventurin was de betere ploeg in Doornspijk, maar drie punten zouden waarschijnlijk wat te veel van het goede zijn geweest in de eerste wedstrijd van de tweede periode.

Het veld in Doornspijk was slecht en daardoor moeilijk bespeelbaar. Mooie, vlotte aanvallen zaten er nauwelijks in. Er was vooral veel werkvoetbal te zien met tal van fysieke duels en lange ballen naar voren. De scheidsrechter leek in het eerste kwartier het duel op gang te brengen door Zeewolde een strafschop te geven, maar op advies van zijn assistent langs de lijn herriep hij zijn beslissing omdat er sprake zou zijn geweest van buitenspel. Kort daarna kreeg Ivor Wolters een grote kans, maar hij stuitte op Laurens Dekker, de goalie van de thuisploeg. Voor rust was er nog één spaarzame kans op een voorsprong, voor het overige liep Zeewolde zich stuk op de muur die DSV op eigen helft had opgetrokken. In de tweede helft zetten beide ploegen een tandje bij, maar de polderboys wisten het gaatje bij de defensief ingestelde Veluwenaren ook nu niet te vinden. Zodoende eindigde het duel zoals het begon: 0-0. In dezelfde 3e klasse B district Oost won VVOP de topper bij SC Hoevelaken en vergrootte de voorsprong op de nummer twee tot tien punten.

VV Zeewolde blijft op de vijfde plaats en ontvangt op zaterdag 11 februari het twee plaatsen hoger geklasseerde Zwart-Wit ’63 uit Harderwijk op sportpark De Horst.