Peter Butz (r.) huldigt 'man of the match' Pepijn Pelgrum.
Peter Butz (r.) huldigt 'man of the match' Pepijn Pelgrum. Foto: VV Zeewolde

VV Zeewolde en Dieze West delen de punten

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE – VV Zeewolde is de winterstop zaterdag ingegaan met een 2-2 gelijkspel tegen het Zwolse Dieze West. Door het puntenverlies raakten de polderboys verder achterop in de strijd om de koppositie. De uitslag was een prima afspiegeling van de verhoudingen in het veld, al had een overwinning er op het laatst nog zomaar ingezeten.

Ontbreken vaste waarden

Het wordt voor Carl Aventurin steeds moeilijker een team op de been te brengen dat daadwerkelijk in staat is bovenin mee te draaien in de 3e klasse C. Tijdens de eerste wedstrijden van het seizoen kon de oefenmeester nog volop kiezen, maar door het wegvallen van enige vaste waarden heeft hij die luxe allang niet meer. Zaterdag werd duidelijk dat ook middenvelder Nassim El Ablak was afgehaakt en dat de niet geheel fitte Karim Arzini evenmin inzetbaar was. Dieze West was in ieder geval een tegenstander die niet mocht worden onderschat. Zo hadden ze Zwollenaren enkele weken geleden Zwart-Wit ’63 in Harderwijk met 4-1 van het veld gespeeld. VVZ begon het duel echter fris en onbevangen. Dat resulteerde in de zesde minuut al in de openingstreffer. Het was Soufiane Bouaissaoui die in geheel vrijstaande positie de bal van dichtbij in het dak van het doel wist te schieten: 1-0. Lang kon de thuisploeg er niet van genieten. Nog geen twee minuten later had het zomaar 1-1 kunnen zijn. De gasten kregen een honderdprocentkans op een presenteerblaadje aangereikt, maar zij wisten deze toch nog jammerlijk te missen. In de veertiende minuut kwam de gelijkmaker alsnog. Ginaro van Deventer soleerde door de verdediging van Zeewolde en stelde Eugene Webb in staat vanaf een meter of dertig de bal stijf in de kruising te schieten: 1-1. Het spel golfde daarna op en neer, zonder dat een van beide partijen nu echt de bovenliggende partij was.

Kletsnat veld

Mooi om te zien was hoe VVZ in de tweede helft steeds meer het initiatief naar zich toetrok. Het leek daarom dat de ploeg het lid op de neus zou krijgen, toen Webb in de 80e minuut Martin van Barneveld voor de tweede keer passeerde: 1-2. Met de moed der wanhoop toog VVZ alsnog voorwaarts en dat werd in de 84e minuut onverwacht beloond. Een vrije trap van Pepijn Pelgrum schoot door op het door de veelvuldige regen kletsnat geworden veld en verraste Dieze-goalie Koroma Abass volledig: 2-2. Pelgrum krulde daarna een vrije trap richting bovenhoek en schoot in blessuretijd de bal zelfs nog keihard op de lat. Tot een overwinning leidde het niet meer en uiteindelijk kon iedereen leven met het gelijke spel. Na de winterstop hervat VVZ de competitie zaterdag 20 januari met een thuiswedstrijd tegen OWIOS uit Oldebroek.