Afbeelding
logo

Sportgala staat stil bij 40 jaar sport in Zeewolde

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE – Tijdens het Sportgala Zeewolde 2023 zullen op zaterdagavond 3 februari in The Lux de lokale sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg (junioren en senioren) bekend worden gemaakt. Zeewolde bestaat in 2024 veertig jaar en daarom luidt het thema van de 32e editie van het gala ‘the eighties’.

Nieuw bestuur

Onlangs namen Tim Reinhart, Marloes den Otter en Vincent Zijlstra afscheid van het bestuur van de Stichting Sportgala Zeewolde. “Maar we hebben een doorstart gemaakt”, vertelt René van Schajik, die samen met Stan Stokvis als stabiele factor bleef fungeren. “We hadden natuurlijk een heel jong bestuur en dat heeft het vier, vijf jaar fantastisch gedaan. Het bleek moeilijk opvolging in het jongerensegment te vinden, maar Stan en ik wilden het sportgala niet laten vallen. Met succes trokken we Hindrik Tijsseling, de stille kracht achter Zeewolde Winterworld, als secretaris aan. En verder zijn Jozua Dieleman, Marleen Brouwer en buurtsportcoach Michelle Volk nieuw in het bestuur. Al met al is er zo een mooie mix ontstaan. Stan is voorzitter en zal het gala op 3 februari ook gaan presenteren, ik blijf penningmeester.”

Afwisselend programma

“Het wordt vanwege het 40-jarig bestaan van Zeewolde een bijzonder sportgala”, belooft Van Schajik. “Het thema van de avond is ‘the eighties’ en er zullen ‘s avonds een dj en een saxofonist zijn. Het wordt een gala waarop je de kans krijgt te bewegen en te dansen, terwijl er tussendoor ruimte is de genomineerde sporters goed in beeld te zetten. We willen dat geen enkele genomineerde zich achteraf verliezer voelt, want voor ons zijn alle genomineerden winnaars. Het leuke is dat we bij deze editie van het sportgala veel genomineerden hebben, bij wie we niet in de geijkte sporten zijn terechtgekomen. Verder komt Tilly Verhaar met haar showballet en zal Mannes Schoppink een conference verzorgen over veertig jaar sport in Zeewolde.”

En nog is de koek dan niet op. “Zo hebben we ook nog de inspiratieprijs en zetten we een vrijwilliger of vrijwilligster met een jarenlange staat van dienst extra in het zonnetje”, licht Van Schajik een tipje van de sluier op. De kaartverkoop voor het Sportgala Zeewolde Zeewolde 2023 is gestart. Genomineerden mogen enkele introducées meenemen, voor belangstellenden bedraagt de toegangsprijs € 5,- (waarbij een muntje voor een drankje is inbegrepen). Voor meer info: sportgalazeewolde.nl.

Genomineerden Sportgala Zeewolde 2023

Sportman: Jenson de Leeuw (autosport) en Aaron Bos (atletiek/polsstokhoogspringen).

Sportvrouw: Amber Visscher (voetbalster bij FC Utrecht), Myrthe van der Veer (taekwondo) en Rosalie van Vliet (schaatsen/allround).

Sporttalent: Jasper van Schaik (atletiek/polsstokhoogspringen), Hank Hendrikx (windsurfen) en Jonathan van Lien (atletiek/meerkamp).

Sportploeg junioren: Hockeyclub Zeewolde MO16-1 2022-2023, De Zeesterren (turnen) en Volleybalvereniging Zeewolde Meiden B1 2022-2023.

Sportploeg senioren: Volleybalvereniging Zeewolde Heren 1 2022-2023, CrossFit (HYROX) en Carrousel Ruitersportcentrum Zeewolde (paardensport).