V.l.n.r.: Blaauw, Valero, Bekkema, Oostwouder, Van 't Loo, Van Meerveld, Kraak, Van Meerveld, Akkermans, Razoux Schultz, De Prenter. Niet op de foto: Snel, De Vries. Foto: Ynte Rozema

Sensationele Seizoensopener: Snipers U22 verslaan Arnhem Eagles in 2e divisie

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden Instagram

In een spectaculaire opening van de tweede seizoenshelft in de 2e divisie, heeft het basketbalteam van de Snipers U22, recent gepromoveerd, een verbluffende overwinning behaald op de Arnhem Eagles, de voormalig kampioenen van de 2e divisie. Deze glorieuze overwinning eindigde met een score van 60-43, waarbij de Snipers hun tegenstanders overtroffen in zowel tactiek als teamgeest.

Het derde kwart bracht een moment van spanning toen de Arnhem Eagles een voorsprong namen met 34-37, maar de Snipers lieten hun veerkracht en vechtlust zien. Met slechts twee trainingen na de kerstvakantie was dit resultaat een bewijs van hun onverzettelijke inzet en toewijding. Het feit dat Sporthal de Zeewolderhoek weer twee volwaardige baskets heeft, werpt gelijk zijn vruchten af.

Het keerpunt van de wedstrijd kwam in het vierde kwart, toen Van Meerveld met een fenomenale tweepunter de moed van de tegenstander brak. Zijn juichende armen in de lucht waren een symbool van de overwinningsgeest die het hele team en het enthousiaste publiek doordrong.

De topscorers van de wedstrijd waren Valero met 17 punten, gevolgd door De Prenter en Oostwouder, eveneens met 17 en 16 punten. Valero, reflecterend op de wedstrijd, deelde zijn gedachten: “De helft van het team moet lichamelijk herstellen van deze wedstrijd, en de andere helft mentaal.” Het was een zware strijd, maar de Snipers toonden dat ze klaar zijn voor de uitdagingen van de 2e divisie.

Valero, die bont en blauw de wedstrijd uit kwam, kon alleen met ondersteuning van zijn medeteamgenoten naar huis fietsen, wat de intensiteit van de wedstrijd onderstreept. Coach Van Meerveld uitte zijn trots: “Een ijzersterk debuut van de Snipers U22, ik ben hartstikke trots.” Coach Van ‘t Loo keek al uit naar de toekomst: “We bereiden ons nu voor op een mooie wedstrijd tegen B.V. Batouwe op zaterdag 20 januari om 18.30 uur in Het Baken. Supporters en geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken!”

Deze glorieuze overwinning van de Snipers U22 zet de toon voor een spannende seizoenshelft, waarin ze ongetwijfeld zullen blijven schitteren. De energie en het enthousiasme van het team, gecombineerd met de steun van hun gepassioneerde fans, beloven nog veel meer indrukwekkende prestaties in de 2e divisie.