Wolderwijd/DYZLE klimt naar derde plek

· leestijd 1 minuut Sport Instagram

ZEEWOLDE -  Afgelopen zaterdag moest Wolderwijd/DYZLE in Zeewolde aantreden tegen het vlaggenschip van Huizen. Een voor de Zeewoldenaren bekende tegenstander waarbij het inmiddels de derde ontmoeting betrof in dit seizoen.

Ook een belangrijke wedstrijd omdat in de stand sprake was van een grote middenmoot, zodat iedere wedstrijd een verschuiving kan betekenen in de stand. Vanwege een afmelding van de aangewezen scheidsrechter, stond de wedstrijd onder leiding van hoofdklassearbiter Bas van Meerveld, en dat bleek maar goed te zijn ook.

De eerste helft ging voortvarend van start waarbij na zeven minuten al een 2-2- stand op het scorebord stond. Na een kwartier hielden de ploegen elkaar nog steeds in evenwicht, waarna een doelpuntloos kwartier aanbrak, waarin beide partijen niet tot score wisten te komen. Wel liepen de gemoederen aan met name Huizense kant op, waarbij veelvuldig kleine overtredingen werden begaan en veel commentaar werd geleverd op de arbitrage. Het was uiteindelijk de arbiter van dienst die ingreep en de grenzen met piketpaaltjes vaststelde.

De tweede helft waren de doelpunten talrijker. Na een 7-7 stand halverwege leken de Huizenaren een gaatje te slaan bij 7-9. De veerkracht van de Zeewoldenaren zorgde ervoor dat het verschil overbrugd werd en kort voor tijd leidde Wolderwijd/DYZLE met 12-11. Met nog anderhalve minuut te gaan was het Huizen dat voor het slotakkoord zorgde (12-12), waarmee de punten eerlijk over beide teams verdeeld werden. Door het gelijke spel, is Wolderwijd/DYZLE opgerukt naar de derde plaats en is daarmee de “best of the rest”, na koploper Koveni uit Nieuwegein en runner-up RDZ Zeist.

Doelpunten: Rick Bultman (4), Jan Hoekstra (3), Anneleen Links (2), Maarten Bolt, Marijke Meetsma en Jouke Engelsman.

Volgende week moet de derde plaats verdedigd worden in de wedstrijd tegen THOR uit Harmelen, wederom in Zeewolde, aanvang 14.45 uur.