Eigen foto

Goede start zaalcompetitie voor Wolderwijd/DYZLE

· leestijd 1 minuut Sport

HARMELEN/ZEEWOLDE - In de eerste wedstrijd van het zaalseizoen 2023-2024 moest Wolderwijd/DYZLE afreizen naar Harmelen om aan te treden tegen THOR 1. Een voor Wolderwijd onbekende tegenstander. Na een oefencampagne met winst op onder meer Corvers en Revival, (dat een klasse hoger uitkomt), was de boodschap dat geen enkele tegenstander op voorhand met ontzag tegemoet getreden hoeft te worden.

Direct na de start nam Wolderwijd/DYZLE een 0-2 voorsprong. Hoewel de tegenstanders uit Harmelen tot halverwege de eerste helft het gat konden beperken tot twee punten, liep Wolderwijd/DYZLE halverwege de eerste helft geleidelijk weg. Met een doelpunt in de laatste minuut werd een ruststand van 5-10 bereikt. Ondanks het effectieve optreden van Demi Ernsten bij het nemen van vrije ballen, had die stand groter kunnen en moeten uitvallen wanneer het team zorgvuldiger met de kansen zou zijn omgegaan.

Na rust leek het erop of THOR even zou kunnen aanhaken, maar dat bleek niet het geval. Na de 8-11 was er sprake van een tussensprint van Wolderwijd/DYZLE naar 8-15. Uiteindelijk trok Wolderwijd/DYZLE de eerste wedstrijd met een 10-18 uitslag over de streep, waarmee ze na één ronde in ieder geval kunnen zeggen koploper te zijn (geweest). Een wedstrijd die aangaf dat zaal korfbal sneller is dan op het veld en waarbij goed gebruik werd gemaakt van de geboden ruimte om van afstand te scoren en kleine kansjes te benutten. Opvallend ook dat maar liefst acht verschillende doelpuntenmakers op het formulier terechtkwamen.

Op 18 november om 14.45 uur staat de eerste thuiswedstrijd op het programma tegen Koveni, een bekende tegenstander uit het vorige zaalseizoen. De Nieuwegeiners wonnen hun eerste wedstrijd met 17-9, maar zullen zich ongetwijfeld de wedstrijd van vorig zaalseizoen herinneren in Zeewolde, waar zij als gelukkige winnaar met één doelpunt verschil wonnen. Zien of er zaterdag weer een mooie ontmoeting van kan worden gemaakt.

Doelpuntenmakers: Demi Ernsten (5), Rick Bultman (4), Jan Hoekstra (3), Jouke Engelsman (2), Timon Vonk, Anneleen Links, Irissa Pape en Marijke Meetsma