Eigen foto

Sterke competitiestart Wolderwijd/DYZLE

Sport

ZEEWOLDE - Onder tropische omstandigheden begon zaterdag de competitie van KV Wolderwijd/DYZLE tegen Huizen 1. Een ploeg waar de afgelopen zaalcompetitie al twee keer tegen was aangetreden. Met een ongewijzigde selectie, werden de eerste tweepunten binnengehaald. Niet onbelangrijk want vanwege een gewijzigde competitie-opzet wordt er voor de zaal een hele competitie gespeeld zodat na 6 wedstrijden al promotie of degradatie mogelijk is.

Na een bliksemstart van de Huizenaren die leidde tot een 0-2 stand na slechts drie munten, waren het vervolgens de Zeewoldenaren die met veel geduld en goed spel maar liefst 8 doelpunten op rij scoorden, waarmee de tussenstand na 20 minuten een geheel andere blik bood. In deze fase speelde Wolderwijd/DYZLE collectief sterk. In dit sterke collectieve optreden was er met name een opvallend rol voor Timon Vonk, die uiteindelijk zelfs op drie treffers zou eindigen. Even had Huizen een korte opleving maar de rust werd bereikt met een 10-5 voorsprong voor Wolderwijd/DYZLE.

Hoe anders was de tweede helft. Met de instructie dat concentratie na rust belangrijk zou zijn, leek het beste er bij Wolderwijd/DYZLE af. Door een gebrek aan concentratie slaagden de Huizenaren er in de achterstand zelfs terug te brengen tot 11-10 met nog zeven minuten te spelen, maar met 2 Zeewolder doelpunten in een minuut was de weerstand gebroken en kon Wolderwijd/DYZLE met een gerust hart de wedstrijd uitspelen tot 14-11 en konden de twee punten verdiend worden bijgeschreven.

Volgende week reist Wolderwijd/DYZLE af naar Haarlem waar aangetreden moet worden tegen Aurora dat de eerste wedstrijd met verlies afsloot tegen EKVA uit Almere.

Doelpuntenmakers Wolderwijd/DYZLE: Jan Hoekstra (4), Timon Vonk (3), Anneleen Links (2),Maarten Bolt, Marijke Meetsma, Matthijs Mulder, Rick Bultman en Jouke Engelsman