Complete offday bij Wolderwijd/DYZLE

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE - Afgelopen zaterdag kon Wolderwijd/DYZLE geschiedenis schrijven door als promovendus vier partijen op rij te winnen. Geschiedenis werd geschreven, maar op een gehele andere wijze dan bedoeld!

Speaker van dienst, Ben Scharft, kon na het voorstellen van de teams, in de eerste helft slechts één keer melding maken van een goal voor Wolderwijd/DYZLE. Een nog niet eerder vertoonde prestatie. Tegenstaander De Eemvogels uit Soest was een bekende van de Zeewoldenaren. Ook tijdens de veldcompetitie kwamen beide teams al eens tegen elkaar uit en gingen de punten mee naar Soest. Een voor Wolderwijd/DYZLE lastig te bespelen tegenstander met name door het lengteoverwicht bij de heren. Hierdoor kon Eemvogels lange(re) aanvallen opzetten en gingen verdedigende rebounds (te) vaak naar de tegenstander. Wolderwijd/DYZLE kon hier niet voldoende tegenover zetten, waarbij met name de eerste helft veel ballen uit de korf draaiden.

Gevolg was dat het gat niet gedicht kon worden en met een 1-6 stand de rust werd bereikt. Voor beide teams overigens een lage score. In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd. Wolderwijd/DYZLE was niet bij machte aan te haken. Een onmogelijke missie zou het blijken. Doordat de arbiter van dienst aan beide kanten met name in de korfzones overtredingen meende te zien of wegwuifde, ontstond er de nodige irritatie hierover bij beide teams, in een overigens sportieve wedstrijd. Dit werkte evenmin bevorderend.

Na het volbrengen van de reguliere speeltijd gaf het scorebord een 4-14 eindstand aan. Een wedstrijd om gauw te vergeten. Wat resteert is de prima positie die Wolderwijd/DYZLE inneemt. Na vier speelrondes wordt een tweede plek bezet. De koploper in de poule, Hellas’63, is de volgende tegenstander. Deze ontmoeting zal vanwege een competitie-onderbreking pas gespeeld worden op 14 januari 2023 in Sporthal De Brake in Nunspeet. Aanvang is om 14.30 uur.

De doelpuntenmakers: Jan Hoekstra (2), Matthijs Mulder en Anneleen Links.

Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 29 apr, 17:27
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 29 apr, 17:02
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 29 apr, 13:00