KV Wolderwijd

KV Wolderwijd/DYZLE krijgt onvoldoende beloning

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE - Onder zonnige maar winderige omstandigheden speelde KV Wolderwijd/DYZLE de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen tegen koploper DTS uit Enkhuizen.

De eerste helft werd gekozen om het voordeel te kunnen halen uit het spelen met de wind in de rug. Dit leverde echter niet het gehoopte resultaat op. DTS kwam binnen tien minuten een 0-4 voorsprong en het duurde tot de 13e minuut voordat het eerste Zeewolder doelpunt op het scorebord kwam. Dat de wind het spelen moeilijk maakte bleek uit vier gemiste strafworpen voor rust, gelijk verdeeld over beide teams, en vooral het slordig omgaan met kleine kansen. DTS ging beter met de omstandigheden om, waarna met een 3-8 stand de rust werd bereikt.

Het tweede bedrijf werd door KV Wolderwijd/DYZLE aanmerkelijk beter ingezet. Met een verhoogde energie en werklust slaagde de ploeg er in om binnen tien minuten de stand op 8-10 te brengen en klaar te zijn voor de aansluitingstreffer. De tegenstanders uit Enkhuizen herpakten zich echter net op tijd en konden zodoende de aansluiting voorkomen. Hiermee werd de weerstand van KV Wolderwijd/DYZLE gebroken, waarna het geen echte wedstrijd meer werd. Ook een aantal arbitrale beslissingen, die (overigens) aan beide zijden de nodige verbazing wekte, droeg hieraan bij. Met een geflatteerde 10-18 eindstand gingen de punten (verdiend) mee terug naar Enkhuizen.

Het vertoonde speel van KV Wolderwijd/DYZLE in de tweede helft biedt overigens een mooi perspectief voor de komende wedstrijd(en). Als eerste staat op 6 oktober de inhaalwedstrijd tegen Fluks op het programma. Donderdagavond om 20.15 uur wordt daarvoor afgetrapt in Noordwijk

Doelpuntenmakers KV Wolderwijd/DYZLE: Rick Bultman (3), Jan Hoekstra (3) Maarten Bolt (2), Irissa Pape, Matthijs Mulder.