Eigen foto

Valse start KV Wolderwijd/DYZLE 1

· leestijd 1 minuut Sport

LINSCHOTEN/ZEEWOLDE - KV Wolderwijd/DYZLE 1 verloor in Linschoten de eerste wedstrijd in de derde klasse ruim van Luno 1: 22-10.

Het was de eerste echte krachtmeeting van KV Wolderwijd/DYZLE 1 in de derde klasse. Voor de meeste spelers was het de eerste kennismaking met het niveau in deze klasse na het kampioenschap van afgelopen jaar.

Met Paul Engelsman als nieuwe trainer en coach langs de lijn was het voor het team wennen aan alle kanten. Nieuwe spelers die zijn toegevoegd aan de selectie en de afwezigheid van spelers die nog op vakantie waren, zorgde ervoor dat men gedurende de gehele wedstrijd sterk zoekende was naar elkaar.

Luno 1, gedegradeerd uit de 2e klasse, is waarschijnlijk een van de zwaarste tegenstanders voor KV Wolderwijd/DYZLE in deze competitie. En dat was dan ook gedurende de gehele wedstrijd zichtbaar. De verdedigende druk van Luno zorgde ervoor dat KV Wolderwijd/DYZLE zoekende was naar de juiste combinaties en dat het schot percentage veel te wensen overliet. Bij rust was het dan ook reeds 13-5 voor de thuisploeg.

Ook de tweede helft wilde aan de kant van KV Wolderwijd/DYZLE nog niet echt vlotten. Onnauwkeurigheden in het spel zorgden voor veelvuldig balverlies waardoor de tegenstander aanvallend veel mogelijkheden kreeg. Pas na 15 minuten scoorde Wolderwijd voor het eerst weer. Het beste van het spel had KV Wolderwijd/DYZLE in het laatste kwartier, met 3 goals op rij lieten ze zien dat er best mogelijkheden waren om er een echte wedstrijd van te maken. Eindstand 22-10

Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd op het programma tegen Eemvogels 1 uit Soest.

Alle teams van KV Wolderwijd/DYZLE spelen komend weekend thuis: vanaf 9:00 uur is er de gehele dag voldoende te zien en doen op de korfbalvelden aan de Horsterweg.

Luno 1 - KV Wolderwijd/DYZLE 1 22-10

René de Jong, Anneleen Links en Ben Scharft zijn klaar voor de fandag op 8 mei.
Wolderwijd kijkt uit naar fandag: 'Zichtbaarheid belangrijk voor toekomstambities' Sport Instagram 6 mei, 12:00
Gerrit Jan Gorter
Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde kondigt vertrek aan Gemeente Instagram 6 mei, 11:53
Tessa Schoots niet in de prijzen tijdens EK Taekwon-Do Sport 6 mei, 10:31