KV Wolderwijd wint overtuigend en pakt koppositie

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE - KV Wolderwijd heeft een mooi weekend achter de rug. Niet alleen waren de weersomstandigheden super, maar was het met veel thuiswedstrijden ook een mooie korfbaldag op Sportpark de Horst.

KV Wolderwijd 1 pakte de volle winst tegen Stormvogels. Na een 8-4 stand bij rust stond er na 60 minuten een 15-10 eindstand op het scorebord. Door het verrassende verlies van koploper Purmer thuis, heeft KV Wolderwijd door deze overwinning de koppositie overgenomen.
Zaterdag 21 mei a.s. om 14.50 uur speelt KV Wolderwijd de belangrijke thuiswedstrijd tegen Purmer. Winst in deze wedstrijd zorgt ervoor dat het kampioenschap steeds dichterbij komt.

Tegen Stormvogels gingen de gasten snel van start. Na 3 minuten was de stand 1-2. Wolderwijd begon voorzichtig. Uiteindelijk waren het Rick en Matthijs die in de eerste helft met ieder 4 goals de ruststand op 8-4 bepaalden.
Met de wetenschap dat een 8-4 rust stand geen zekerheid is voor een overwinning was de opdracht van coach Jeroen van den Berg dan ook duidelijk. Niet verslappen en doorgaan met scoren. Gestaag werd de voorsprong vergroot tot 14-7 met name door slim en gedegen spel aan zijde van KV Wolderwijd. Een klein offensief van Stormvogels zorgde ervoor dat de eindstand uiteindelijk 15-10 werd.

Met nog 3 wedstrijden te gaan heeft KV Wolderwijd 1 alles in eigen hand om het kampioenschap voor het eerst sinds jaren te behalen en daarmee promotie naar de 3e klasse te realiseren.

Doelpunten KV Wolderwijd 1: Matthijs 5, Rick 4, Anneleen 3, Jan, Bas & Karin ieder 1x