Afbeelding
Eigen foto

Nederlands Kampioenschap Korfbal voor B-jeugd bij KV Wolderwijd

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE - Korfbalvereniging Wolderwijd organiseert op zaterdag 25 juni het Nederlands Kampioenschap Korfbal voor B-jeugd 1e-klasse. Het NK vindt plaats op het van 10.00 tot 16.30 uur. 

Voor het eerst in het bestaan van KV Wolderwijd heeft het KNKV een groot evenement toegewezen aan Zeewolde. Voorzitter Ben Scharft:  ”Als KV Wolderwijd zijn we trots op het feit dat we dit NK kunnen en mogen organiseren in Zeewolde, met als doel korfbal en daarmee KV Wolderwijd, nog beter op de kaart te zetten.”

Op 25 juni 2022 zullen 8 teams uit geheel Nederland gaan strijden om het kampioenschap van Nederland. Gedurende de dag zullen er in totaal 16 wedstrijden gespeeld worden. De eerste wedstrijden beginnen om 11.00 uur. Alle wedstrijden staan onder leiding van bondsscheidsrechters die door het KNKV zijn aangewezen. Na de poule fase zullen de finales om 14.50 van start gaan.
De grote finale met de strijd om de titel ‘Kampioen van Nederland zal om 15.40 uur beginnen. Aansluitend zal de prijsuitreiking plaats vinden.

Naar verwachting zullen er tussen de 500 en 600 toeschouwers op dit kampioenschap af komen. Tijdens het toernooi is er voor de jongste jeugd een leuk en sportief springkussen. “Na afloop sluiten we als KV Wolderwijd het seizoen samen af met een gezellige BBQ.
De organisatie is in handen van een speciaal opgezette commissie welke alles op alles zal zetten om er een mooie dag van te maken”, aldus de voorzitter.

Korfbalvereniging Wolderwijd is opgericht op 14 april 1992 en vierde onlangs haar 30-jarig bestaan. Momenteel kent de vereniging ruim 120 leden. Korfbal is een teamsport waarbij jongens en meisjes samen in 1 team sporten. Hiermee is korfbal de enige sport in de wereld waarbij dat kan. Sinds april 2017 heeft KV Wolderwijd de beschikking over een eigen kantine bij hun eigen kunstgrasvelden op sportpark de Horst in Zeewolde. De ruim 120 leden spelen op verschillende niveaus competitie. Tevens is er aandacht voor de jongste jeugd tussen 4 en 6 jaar, de Kangoeroes. Voor degene die graag in beweging blijven zonder competitie te spelen is er de mogelijkheid om deel te nemen aan Korfbalfit.

Meer informatie: www.kvwolderwijd.nl