Afbeelding
Eigen foto

Jubileumfeest bij KV Wolderwijd groots gevierd

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE – Afgelopen zaterdag was het groot feest bij KV Wolderwijd. De korfbalvereniging bestond 30 jaar en dat werd groots gevierd. De hele zaterdag stond in het teken van feest, activiteiten, gezelligheid, sportiviteit en spektakel. De organisatie had alles uit de kast gehaald om er een top-dag van te maken.

‘s Morgens vroeg speelden de jongste teams hun oefenwedstrijden. Korfbal is een binnen- en buitensport. In het voorjaar, als de spelers het veld weer opgaan, wordt altijd begonnen met een oefenwedstrijd. De overgang tussen zaal en veld is best groot. Ook wat het weer betreft! Hoewel de spelers in de zon begonnen, viel tijdens de wedstrijd ook een flinke hagelbui.
KV Wolderwijd ontving de eerste felicitaties van de bezoekende spelers. Terwijl zij op hun beurt getracteerd werden op een leuk kadootje van de jarige club.

Voor alle jongere leden en hun broertjes en zusjes werd vervolgens een vossenjacht georganiseerd. De organisatie en uitvoering was volledig in handen van de C- en A- spelers van KV Wolderwijd. De lunch die daarna volgde was verzorgd door de spelers van het eerste team. Korfbal is een sport waarbij samenspel erg belangrijk is. Dat werd ook duidelijk in het ouder-kindtournooi dat volgde. Fanatieke vaders en moeders vormden samen met hun eigen kind een team en speelden wedtrijdjes tegen elkaar. “Wat een plezier met elkaar!”

In de middag volgden de officiele felicitaties van burgemeester Gorter en de sponsoren van de club. Later de dag kwam ook de Wethouder Sport. Hij overhandigde namens de gemeente Zeewolde een leuk kado. Er waren vele geanimeerde gesprekken waarbij de jarige vereniging van allerlei kanten gefeliciteerd en gecomplimenteerd werd. De middag werd afgesloten met een heerlijke BBQ, die naadloos overliep in een feestavond. De muziek-bingo die ‘s avonds plaatsvond werd door meerdere voorbijgangers opgemerkt. Jong en oud moesten liedjes herkennen en afstrepen. Maar het luidkeels meezingen was minstens zo leuk.

Het hoogtepunt van de dag was de afsluiting met een spektakelstuk: een lasershow die de geschiedenis van 30 jaar KV Wolderwijd, in een ruim 20 minuten durende creatie van licht en geluid, vertelde. Uiteindelijk gingen alle leden van de jarige korfbalvereniging naar huis met een heuse ‘KV Wolderwijd sjaal’, met daarop het motto van de club: #winnendoenwesamen!

Afbeelding
Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 29 apr, 17:27
Afbeelding
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 29 apr, 17:02
Afbeelding
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 29 apr, 13:00