Ben Scharft, voorzitter KV Wolderwijd
Ben Scharft, voorzitter KV Wolderwijd Zeewolde Actueel

KV Wolderwijd pakt groots uit bij viering 30-jarig bestaan

· leestijd 2 minuten Sport

ZEEWOLDE - Korfbalvereniging Wolderwijd viert zaterdag 9 april a.s. haar 30-jarig bestaan. Reden voor een feest voor leden en oud-leden, maar ook voor vrienden van de club. Niet voor niets staat korfbal bekend als ‘familie’-sport. Natuurlijk is er de wil om een wedstrijd te winnen, maar dat kan niet zonder vriendschap en samen sportief bezig zijn. Voorzitter Ben Scharft geniet elke zaterdag.

Van jongs af aan

Ben Scharft is naar eigen zeggen ‘aan de zijlijn van het korfbal geboren’. “Mijn moeder korfbalde al en speelde zelfs in het Nederlands team”, aldus de 53-jarige bij Intratuin werkzame marketingmanager. “Zodoende heb ik eigenlijk van jongs af aan gekorfbald.” Toen het werk van Scharft zich verplaatste van Drachten naar Harderwijk, kwam het korfballen even op een heel laag pitje te staan. “We trouwden, kregen kinderen en via een buurmeisje kwam ik veertien jaar geleden met onze oudste weer in contact met korfbal. En als je dan roept dat je het beter weet, moet je de daad ook bij het woord voegen en zo kwam ik in het bestuur van KV Wolderwijd. Acht jaar geleden werd ik voorzitter. Dat doe ik met heel veel plezier. Als ik de F’jes ’s morgens vroeg lekker enthousiast bezig zie, is mijn hele dag al goed.”

Omzwervingen

KV Wolderwijd werd in 1992 opgericht. Gerda Nieuwenhuis had in Zeewolde Aktueel (toen nog met een k) een oproepje gedaan en zo werden de eerste trainingen en wedstrijden op de RCN-camping gespeeld. Vele omzwervingen volgden. Zo waren de korfballers enige jaren actief naast het complex van Hockeyclub Zeewolde en ook werden er wedstrijden op het grasmasterveld van sportpark De Horst gespeeld. “Maar in 2010 verhuisden we naar onze huidige locatie en kregen we samen met de voetbalvereniging een multifunctioneel veld”, weet Scharft nog. “Dat was een fantastische keuze. Jammer dat onze blokhut in mei 2015 in vlammen opging. Twee jaar later werd onze kantine geopend. Dat was heel belangrijk voor ons. Hierdoor gebeurt er wat bij de vereniging, we hadden dit gewoon keihard nodig. De kantine is dicht bij het veld, we hebben zodoende een eigen honk en we kunnen gezelligheid als het ware zelf organiseren.”                          De jarige korfbalvereniging organiseert op de laatste vrijdagmiddag van september al 27 jaar een toernooi voor de groepen 5 van het basisonderwijs. Dat levert elk jaar nieuwe leden op. En dat is cruciaal, meent Scharft. “In de eerste coronaperiode hadden we een dip, later kwam er van onderaf toch weer instroom. Momenteel hebben we rond de honderd spelende leden, aangevuld met zo’n twintig vrijwilligers.” De voorzitter heeft uiteraard nog wel wensen voor de komende jaren. “We zouden graag vier eigen kleedkamers willen. Dat staat ook in het plan dat voor sportpark De Horst is bedacht. Ook hopen we ons huidige veld te mogen vervangen door een echt korfbalveld met alles erop en eraan. Dat zal de uitstraling van onze club en onze sport alleen maar ten goede komen.”

Programma

Zaterdag 9 april zijn er op het korfbalcomplex de hele dag feestelijke activiteiten in verband met het 30-jarige bestaan. “Om 09.00 uur begint de eerste oefenwedstrijd van de F1”, licht Scharft alvast een tipje van de sluier op. “Daarna volgen de andere teams. Na een gezamenlijke lunch is er een ouder-kindtoernooi. Kinderen en ouders vormen een team en gaan het dan tegen andere opnemen. Tevens gaan we de kampioenen huldigen. De middag wordt afgesloten met een gezamenlijke barbecue, waarna de feestavond volgt. Om 21.00 uur is er een spectaculaire afsluiting. Wie in de buurt van ons veld is, is van harte welkom op dat moment een kijkje te komen nemen. We gaan zaterdag overigens ook de naam van onze nieuwe sponsor bekendmaken en we hebben voor alle leden een leuk cadeautje.”