Hanke Bruins Slot
Hanke Bruins Slot Zeewolde Actueel

Oud-Zeewoldense Hanke Bruins Slot nieuwe minister van Binnenlandse Zaken

· leestijd 1 minuut Algemeen

DEN HAAG/ZEEWOLDE – Hanke Bruins Slot (CDA) is voorgedragen als nieuwe minister van Binnenlandse Zaken. Ze bracht een deel van haar jeugd door in Zeewolde, toen haar vader Harm er burgemeester was.

Hanke Bruins Slot was zes jaar, toen haar vader Harm januari 1984 burgemeester van Zeewolde werd. Ze bracht haar schooltijd door op de basisscholen ‘t Wold en (later) De Regenboog. In 1990 verruilde vader Bruins Slot Zeewolde voor Ridderkerk. Hanke ging toen net naar de middelbare school. Bruins Slot sr. zou ooit ook wel in aanmerking hebben kunnen komen voor een ministerspost, maar zijn partij (CDA) maakte van 1994 tot 2002 geen deel uit van de (paarse) regering. Ook Hanke maakte carrière. In 2008 ging ze als pelotonscommandant op missie naar Uruzgan. Daarna was ze stafofficier Planning en Programmering en behoorde ze tot de staf van de Commando Landstrijdkrachten. In 2010 stelde ze zich beschikbaar als Tweede Kamerlid voor het CDA, hetgeen ze vervolgens werd van 17 juni 2010 tot 5 juni 2019. Per laatstgenoemde datum werd ze lid van de Gedeputeerde Staten van Utrecht, waarbij ze belast was met natuur, landbouw, bodem en water, sport, recreatie en toerisme en bestuur.

Hanke was Zeewolde echter niet vergeten. In een interview met Zeewolde Actueel eind oktober 2018 zei ze daarover: “Er waren in mijn beleving elke week nieuwe kinderen. Daardoor waren er ook steeds nieuwe leerkrachten nodig. Bijzonder was dat in 1988 koningin Beatrix op bezoek kwam in Zeewolde. Alle schoolkinderen waren erbij, alleen onze klassen waren die dag op schoolreisje. Als kind had je wel door dat Zeewolde speciaal was, want de koningin komt natuurlijk niet zomaar! Ik was in die tijd overal in geïnteresseerd. Zo hield ik op school spreekbeurten over hoe de groei van Zeewolde verder zou gaan, maar ook hoe Flevoland eigenlijk tot stand was gekomen. Wij hadden met eigen ogen gezien hoe vanuit een zandplaat een heel dorp was ontstaan. 1 april 1990 werd mijn vader benoemd tot burgemeester van Ridderkerk. Ik moest toen net naar de middelbare school. Natuurlijk liet ik leuke vrienden en vriendinnen achter. Ridderkerk bleek toch heel anders dan Zeewolde. Het was een bestaande plaats. Daar was ik inderdaad de dochter van. In Zeewolde was dat nog niet zo. Daar was ik gewoon Hanke. Samen met mama, papa en Pieter waren wij nieuw gekomen. Net als iedereen eigenlijk.”

Afbeelding
Serkan en Emine vinden in Zeewolde rust en warmte terug Algemeen Instagram 21 apr, 21:25
Afbeelding
Snipers Heren 1 kampioen en promoveert naar tweede divisie Sport Instagram 21 apr, 17:57
Afbeelding
Vijf supermuzikale malloten: Släpstick in 'Schërzo' Cultuur Instagram 21 apr, 14:56