Wolderwijd/Dyzle 1 doet wat ze moet doen

Sport

PURMEREND / ZEEWOLDE - De eerste punten zijn mee terug naar Zeewolde gereisd! Wolderwijd/Dyzle 1 doet wat ze moet en wint de wedstrijd tegen Purmer.

Purmer stond net als Wolderwijd/Dyzle met 0 punten onderaan in de competitie. Voor beide stond er de eerste punten op het spel. Wolderwijd/Dyzle begon sterk aan de wedstrijd en nam meteen de leiding met 0-2. Ook benutte Wolderwijd/Dyzle de lengte in het veld en wist aanvallen vaak te herhalen. Eerste helft kon Wolderwijd/Dyzle zich te weinig belonen met doelpunten, waardoor er nog niet uitgelopen kon worden in de score. Ruststand 6-6.

Tweede helft werd fanatiek gestart waardoor Wolderwijd/Dyzle 2 punten voor sprong kon nemen door o.a. de strafworp die afgerond werd! Purmer kwam nog eenmaal op 1 punt verschil, waar naar Wolderwijd/Dyzle uitliep tot een eindstand van 11-20.

Wolderwijd/Dyzle liet zien hoe het ook kan. Er werden mooie aanvallen neergezet, er kon vaak herhaald worden, er werd gecommuniceerd en naar elkaars kansen gekeken.

Volgende week de wedstrijd tegen Luno in Zeewolde om 15.30 uur. De eerste competitie wedstrijd werd er die kant afgereisd en moest Wolderwijd/Dyzle genoegen nemen met 22-10 eindstand in het voordeel van Luno. Volgende week kan het een totaal andere wedstrijd worden met de stijgende lijn die Wolderwijd/Dyzle voort zet.

Doelpunten: Rick 6, Bas 4, Jan 3, Matthijs 2, Irissa 2, Karin 2, Demi 1