logo

Wolderwijd/DYZLE legt koploper vuur aan de schenen

· leestijd 1 minuut Sport

NOORDWIJK / ZEEWOLDE - Afgelopen donderdagavond moest KV Wolderwijd/DYZLE afreizen naar Noordwijk voor de inhaalwedstrijd tegen Fluks.

Deze wedstrijd was eerder verplaatst. Onder goede weersomstandigheden en een livestream verzorgd door de thuisploeg, werd om kwart over acht afgetrapt. De opdrachten aan het team waren de goede fases uit de wedstrijd tegen DTS door te trekken en vooral niet mee te gaan in het tempo van de tegenstanders.

Deze opdrachten werden op een prima wijze uitgevoerd. Na een snel opgelopen 2-0 achterstand kon na vier minuten het eerste doelpunt worden aangetekend. Bij die stand verzuimde de arbiter van dienst door te fluiten bij een doelpunt na een overtreding: de toegekende strafworp werd jammerlijk gemist. Beide partijen hielden elkaar vervolgens in evenwicht in het eerste bedrijf, dat afgesloten werd met een 5-4 ruststand voor de Noordwijkers.

Na rust kantelde de wedstrijd door een goed optreden van Wolderwijd/DYZLE in het eerste kwartier. Halverwege de tweede helft was de achterstand omgebogen in een 7-8 voorsprong. Met name de verdedigende druk zorgde voor onrust bij de tegenstander die ook steeds meer begonnen te reageren op arbitrale beslissingen. Na de 8-8 volgde een doelpuntloze periode van tien minuten, waarna Fluks de stand in twee minuten op 10-8 bracht en de wedstrijd gespeeld leek. Het slotakkoord was echter voor Wolderwijd/DYZLE. Verder dan 10-9 kwam het echter niet. Met opgeheven hoofd zochten de Zeewoldenaren de zijlijn op.

Een goede collectieve prestatie van de Zeewoldenaren die uiteindelijk niet werd beloond. Een zure nederlaag, maar wel met perspectief. De beleving en met name het goede verdedigende optreden bieden vertrouwen voor de eerstvolgende wedstrijden.

Doelpuntenmakers: Rick Bultman (5), Jan Hoekstra (2), Karin Kettenis, Bas Kettenis

Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 29 apr, 17:27
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 29 apr, 17:02
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 29 apr, 13:00