KV Wolderwijd/DYZLE bedwingt koploper

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE - Afgelopen zaterdag heeft KV Wolderwijd/DYZLE voor een enorme stunt gezorgd. Koploper Luno, waartegen de eerste wedstrijd nog werd verloren met 22-10, werd in de return in Zeewolde knap op 14-14 gehouden. Een dik verdiende beloning voor de Zeewoldenaren die de laatste weken bij tegenstander indruk maakten met het vertoonde spel en de uitslagen.

Onder prima omstandigheden werd binnen 28 seconden de eerste voorsprong gerealiseeerd en behield KV Wolderwijd/DYZLE lange tijd het initiatief. Halverwege het eerste bedrijf was de voorsprong nog steeds daar (5-4) maar uiteindelijk was het Luno dat met een 7-8 voorsprong de rust inging.

Ook in het tweede bedrijf bleven de beide teams dicht tegen elkaar aan, waar de Zeewoldenaren echter meer beleving aan de dag legden dan de tegenstanders uit Linschoten. Toen halverwege de tweede helft de tussenstand op 10-13 kwam, dacht Luno de buit binnen te hebben. Niets was echter minder waar. Door de onaflatende energie en agressie waren het de Zeewoldenaren die uiteindelijk een dik verdiende 14-14 over de streep trokken. Opvallend detail is dat er door 8 spelers en speelsters werd gescoord. Een pracht van een resultaat, ook voor Karin Kettenis die afscheid nam als vaste waarde van dit team. Vanwege de spanning in de laatste minuut, zat een publiekwissel er niet in, maar dat werd na het laatste fluitsignaal meer dan goed gemaakt.

Al met al een mooi slot van de eerste helft van de veldcompetitie, waarin KV Wolderwijd/DYZLE een moeizame start had, maar ondanks de positie op de ranglijst heeft laten zien, prima mee te kunnen in de derde klasse.

Doelpuntenmakers: Rick Bultman (4), Anneleen Links (2), Jan Hoekstra (2), Timon Vonk (2), Karin Kettenis, Bas Kettenis, Marijke Meetsma, Matthijs Mulder.

Komend programma:

12 november: Oefentoernooi ins sporthal de Horst: van 9:30 tot 21:00 uur.

26 november:  start van de zaal competitie

Open dag bij Manege Zeewolde Ingezonden 29 apr, 17:27
Jarig Staatsbosbeheer biedt jarig Zeewolde nieuwe 'Van Boom tot Bos wandeling' aan in Horsterwold Algemeen Instagram 29 apr, 17:02
Boekpresentatie over omgekomen piloot 'Lenny' Werner die nooit werd gevonden Algemeen Instagram 29 apr, 13:00