KV Wolderwijd

Wolderwijd/DYZLE komt tekort tegen koploper

Sport

ZEEWOLDE - Het is Wolderwijd/DYZLE afgelopen zaterdag niet gelukt om weer aan te haken bij de koploper Hellas’63 uit Nunspeet. Met een verdiende maar geflatteerde 21-11 moesten de Zeewoldenaren , onder toeziend oog van een groot aantal supporters (waarvoor dank), hun meerdere erkennen.

Wolderwijd/DYZLE begon sterk aan de topper in de 3e klasse. Met goed verdedigend werk werd Hellas goed onder druk gezet. Vaak werd de aanval van de Nunspeters na één schotkans al onderbroken, waardoor zij niet makkelijk tot scoren kwamen. Datzelfde gold overigens ook voor Wolderwijd/DYZLE zelf. Het waren vooral de dames van Hellas die in de eerste helft tekenden voor de doelpunten: zij waren goed voor 75% van de produktie. Vlak voor de rust kwam Hellas voor het eerst twee doelpunten los: ruststand 8-6.

Na de rust veranderde het beeld van de wedstrijd al snel toen Hellas na 9 minuten het verschil op zes doelpunten wist te brengen (13-7). Dit was vooral het gevolg van teveel plaatsfouten en verkeerde keuzes. Hoewel de beide ploegen qua spel elkaar in evenwicht hielden, was vooral de schotkracht van Helaas doorslaggevend. Ook in deze fase waren de dames van Hellas waardevol. Uiteindelijk werd geëindigd met een zoals gezegd geflatteerde 21-11 nederlaag met een terechte winnaar, die nu al riant op kop gaat in de klasse. Wolderwijd/DYZLE staat nog verdienstelijk op een derde plak en treft komende zaterdag de nummer twee van de ranglijst, Koveni uit Nieuwegein.

Doelpuntenmakers: Anneleen Links (4), Jouke Engelsman (4), Theanne Links, Matthijs Mulder en Jan Hoekstra.