Eigen foto

Wolderwijd/DYZLE zet eerste return in winst om

Sport

UTRECHT/ZEEWOLDE - Over de helft van de zaalcompetitie stond afgelopen zaterdag de eerste return op het programma waarvoor afgereisd moet worden naar Utrecht. Het studententeam van Hebbes was de gastheer/vrouw. De selectie van Wolderwijd/DYZLE was uitgedund door een aantal ziektegevallen.

Net als vorige week startte Wolderwijd/DYZLE moeizaam. Ondanks opdracht om vanaf het begin de wedstrijd in handen te nemen, lukte dat niet. Het was Hebbes dat vanaf het begin van de wedstrijd de regie over de wedstrijd had. Wolderwijd keek telkens tegen een achterstand aan. Door een doelpuntloze periode bleef de score voor rust aan de lage kant. Eerst tegen het einde van de eerste helft slaagde Wolderwijd/DYZLE erin langszij te komen. Rusttand 7-7.

Na de 8-8 was het voor het eerst dat Wolderwijd op voorsprong kwam. Desondanks kon Hebbes aangehaakt blijven doordat met name verdedigend te veel ruimte voor het schot werd gelaten. Het was te danken aan de schotkracht van Matthijs Mulder dat de winst letterlijk binnengesleept kon worden: hij was vandaag goed voor maar liefst 8 treffers. Toen Wolderwijd enkele minuten voor het einde op drie doelpunten verschil kwam, was het verzet van Hebbes definitief gebroken een werd de eindstand van 15-19 bereikt. Door deze overwinning neemt Wolderwijd/DYZLE nu alleen de tweede plaats in op de ranglijst.

De komende zaterdagen treedt Wolderwijd/DYZLE tweemaal op rij thuis aan tegen de nummers 3 en 4, Huizen en RDZ uit Zeist.

Doelpuntenmakers: Matthijs Mulder (8), Rick Bultman (5), Maarten Bolt (3), Lynn Scharft (2), en Timon Vonk.