Afbeelding
Eigen foto

Wolderwijd/DYZLE verzuimt zich veilig te spelen

· leestijd 1 minuut Sport

ZEEWOLDE – KV Wolderwijd/DYZLE moest donderdag 12 oktober de wedstrijd inhalen, die afgelopen zaterdag geen doorgang kon vinden omdat tegenstander Aurora geen team op de been kon brengen.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd tijdens de bespreking de uitwedstrijd besproken. In die wedstrijd scoorden de Haarlemmers vooral uit acties vanuit de korfzone. Om die reden werd er op gehamerd grote verdedigende druk te geven om die acties te ontzenuwen. Daarnaast werd gehamerd op het belang van de wedstrijd: Wolderwijd/DYZLE kon het verblijf in de derde klasse na de zaal veiligstellen.

Hoe anders liep het. Door een onvoldoende uitvoering van de opdrachten konden de Haarlemmers na een 2-2- tussenstand een gat slaan van vier punten. Bij rust keek Wolderwijd/DYZLE tegen een achterstand aan (5-8). Kort na de rust kwam de achterstand zelfs op 5-10, waarna de Zeewoldenaren aan een sterke fase begonnen.

Halverwege de tweede helft werd een achterstand van 4 punten weggewerkt (11-11). Een minuut voor tijd stond een 12-12 stand op het bord. Hiermee zou Wolderwijd/DYZLE niet meer als laatste in de poule kunnen eindigen. De opdracht aan de laatste aanval was dan ook de minuut uit te spelen. Desondanks werd nog een schotkans gepakt, waarna Aurora 15 seconden voor tijd een toegekende strafworp benutte. Zodoende werden op naïeve wijze de punten aan de Haarlemmers gelaten en is de competitie nog niet beslist.

Zaterdag is de laatste ronde waarin drie ploegen met een gelijk aantal punten zouden kunnen eindigen. De laatste wedstrijd van Wolderwijd/DYZLE is komende zaterdag tegen de “buren” EKVA uit Almere en vangt aan om 15.30 uur.

Doelpuntenmakers: Rick Bultman (3), Timon Vonk (3) Matthijs Mulder (3), Jan Hoekstra, Marijke Meetsma en Lynn Scharft.