Eigen foto

Wolderwijd/DYZLE komt tekort in en tegen Huizen

· leestijd 1 minuut Sport

HUIZEN/ZEEWOLDE - Afgelopen zaterdag stond de eerste “return” van de najaar competitie op het programma in en tegen Huizen. Waar de openingswedstrijd van het seizoen nog winst opleverde voor Wolderwijd/DYZLE, moesten de punten dit keer aan de tegenstanders uit Huizen gelaten worden.

Wolderwijd/DYZLE miste twee spelers uit de selectie. Met name de naar verwachting langer durende afwezigheid van Anneleen Links na een vorige week opgelopen blessure is zeer ongelukkig. Hierdoor moest er wat geschoven worden in de vak samenstelling.

De wedstrijd kende een grillig verloop. Waar de thuisploeg pas na acht minuten het eerste doelpunt liet aantekenen, liepen zij van een 2-2- stand uit naar een 6-2 voorsprong. Hierop haakte Wolderwijd/DYZLE echter aan, een na een 6-4 ruststand wisten de Zeewoldenaren 3 minuten na rust weer een gelijke stand op het scorebord te zetten (6-6). Vervolgens waren het de Huizenaren die met een tussensprint van 6 doelpunten het beeld weer totaal lieten kantelen. Het waren daarbij voornamelijk scores van afstand die bij de Huizenaren gunstig vielen, terwijl Wolderwijd/DYZLE minder gelukkig was met uitdraaiende en afketsende schoten. Hoewel Wolderwijd/DYZLE met nog 10 minuten te gaan de achterstand terugbracht tot 12-8 met een doelpunt van “good-old” Wilco Batelaan, deden de twee daaropvolgende Huizer doelpunten Wolderwijd/DYZLE de das om.

De wedstrijd kabbelde naar het einde en werd bij een 16-10 stand beëindigd door de scheidsrechter. Hoewel het de week van de scheidsrechter was, was het niet de dag van de aangewezen leidsman. Een groot aantal beslissingen waren niet te volgen en inconsequent, waarbij zelfs een discussie ontstond over de juiste tussenstand in de wedstrijd waarbij coaches en publiek een andere stand hadden, dan de leidsman. Al met al overheerste de teleurstelling bij Wolderwijd/DYZLE.

Door deze uitslag begint twee rondes voor het eind het beeld zich af te tekenen. EKVA uit Almere gaat met het maximale aantal van 8 punten aan kop, gevolgd door Huizen en Wolderwijd/DYZLE met beide 4 punten. Het Haarlemse Aurora is de puntloze hekkensluiter. Komende zaterdag zijn zij te gast op Sportpark De Horst in Zeewolde.

Doelpuntenmakers Wolderwijd/DYZLE: Timon Vonk (3), Rick Bultman (2), Matthijs Mulder (2), Maarten Bolt, Jan Hoekstra en Wilco Batelaan.