Prijsuitreiking Sportgala
Prijsuitreiking Sportgala Eigen foto

Wolderwijd/DYZLE wint wedstrijd én Sportprijs Zeewolde

· leestijd 1 minuut Sport

SOEST/ZEEWOLDE -  Wolderwijd/DYZLE behaalde in Soest tegen de Eemvogels een knappe 20-22 overwinning.

Waar in de memorabele thuiswedstrijd in de eerste helft slechts eenmaal gescoord werd, lag het eerste Zeewolder doelpunt er al na één minuut in. Met goed korfbal had Wolderwijd/DYZLE vanaf de eerste minuut de regie in handen en werd de rust behaald met een 9-10 voorsprong. Ook na rust hielden de ploegleden elkaar redelijk in evenwicht.

Eerst halverwege de tweede helft kwamen de Soestenaren op voorsprong. Met nog acht minuten te spelen op de klok was het Eemvogels dat leidde met een 20-18 voorsprong. Door een collectief sterk optreden van Wolderwijd/DYZLE werd met een run van vier doelpunten de achterstand omgebogen in een 20-22 eindstand.
Zonder anderen te kort te doen was het vooral Jan Hoekstra die de Zeewoldenaren deze wedstrijd mee aan de hand nam, met een tomeloze hoeveelheid energie. Al met al een prima wedstrijd onder de prima leiding van (de op het laatste moment aangewezen) arbiter De Boer.

Doelpuntenmakers: Rick Bultman (7), Jan Hoekstra (6), Demi Ernsten (3), Matthijs Mulder (3) Maarten Bolt, Irissa Pape en Lynn Scharft