Annyck Room, verspringen (archieffoto)
Annyck Room, verspringen (archieffoto) Eigen foto

Topprestaties bij NK Indoor atletiek

· leestijd 1 minuut Sport Instagram

APELDOORN/ZEEWOLDE - Het weekend van 24 en 25 februari stond in het tegen van het NK Indoor Atletiek voor U14 en U16. 

Zaterdag waren atleten U14 aan de beurt. Zeven atleten van Zeewolde Atletiek trokken al vroeg richting Apeldoorn. Voor de meesten was het de eerste keer dat zij aan zo’n grote nationale wedstrijd meededen. Het werd een zeer succesvolle dag. Aan het einde van de dag stonden er twaalf nieuwe persoonlijk records in de boeken. Ook werden er zes (halve) finaleplaatsen gescoord en gingen er zelfs twee medailles gingen mee naar Zeewolde. 

Daniel Verweij sprong bij het hoogspringen tien centimeter hoger dan zijn vorige PR en werd hiermee 2e. Jolien Langstraat sprong in de finale van het verspringen veel verder dan in de voorronde en behaalde met haar 4.27m de 3e plaats. 

Maar ook de top vijf plaatsen zijn de moeite van het vermelden waard. Dieter Verster werd 4e op de 1000m (3:13,79). Christel van der Haar stootte in de finale de kogel maar liefst 60cm verder dan haar PR (10,43m) en werd daarmee 5e. Andere trotse deelnemers uit Zeewolde waren Leon Lavèn, Milou Steffen en Cato Kaijser Bots. Ook zij lieten zien dat Zeewolde er mag zijn tussen alle andere 1200 deelnemers.

Zondag was het de beurt aan de U16 atleten. Ook hier stonden zeven atleten van Zeewolde Atletiek aan de start. ‘s Ochtends was het Annyck Room die de dag uitstekend begon met een clubrecord op het verspringen (5,06m) en zich daarmee kwalificeerde voor de finale, later op de dag. In deze finale zou ze 8e worden. Aan het begin van de middag stonden er vier atleten in de finale polsstokhoogspringen. Jasper van Schaik (2,30m) en Julian Krist (2,60m) evenaarden beiden hun persoonlijke records. Verbeteringen waren er voor Damian Verweij en Lucas van Lien die beiden een dik persoonlijk record sprongen (beiden 2,50m.) 

Annyck Room maakte er bij het hoogspringen een spannende wedstrijd van. Door naar een nieuw clubrecord te springen van 1,55m, eindigde ze 4e in de eindstand, op gelijke hoogte met de eerste drie atleten. De eindstand werd bepaald door het aantal foutpogingen op de gehaalde hoogtes.

Op de 60 meter sprint deden Finn van den Abbeelen en Lucas van Lien goede zaken door naar een nieuw PR te sprinten (resp 8,41s en 8,12s). De dag werd afgesloten door Matthias Maasse, Damian Verweij en Lucas van Lien die alle 3 een PR behaalden op het kogelstoten.

Dit weekend was het slotstuk van de indoorwedstrijden deze winter. Op een paar crosslopen na is het winterseizoen voorbij, en wordt alweer hard uitgekeken naar het zomerseizoen dat in april zal aanvangen.

band Combo Bossa Bela
Inspirerende kunstwerken en Braziliaanse sferen tijdens Open Deuren: Tijd voor Kunst Algemeen gisteren
Afbeelding
Werelddansgroep Horlepiep organiseert workshop Bosnische dans Ingezonden 15 apr, 10:46
Impressie kantoor front
Scouting Nederland verhuist naar nieuw hoofdkantoor op Scoutinglandgoed Zeewolde Ingezonden 15 apr, 10:06
V.l.n.r. Snel, Valero, Kraak, De Vries, De Prenter, Oostwouder, Van 't Loo, Blaauw, Bekkema, Van Meerveld, Razoux Schultz, Van Meerveld
De Snipers U22 veroveren kampioenstitel in 2e divisie na thriller met verlenging Nieuws Ingezonden Instagram 14 apr, 22:39
Afbeelding
Puntjes op de i van Zeewolde Kruist de Buizen Algemeen Instagram 14 apr, 22:29
Kunstenaar Patrick Visser en voorzitter Herman Vermeer onthullen de JunkArt tulp
Tulpen Kunst Route met unieke audiotour Ingezonden Instagram 14 apr, 21:52