De deelnemende ploegen van Zeewolde. (Ontbrekend op de foto: Kevin Juffer, Sasja de Lijster en Daerian Hoogendoorn). Eigen foto

Podiumplekken op atletiekfinale

Sport

ZEEWOLDE - September barst van de atletiek. Diverse competities worden afgesloten met een finalewedstrijd. Volgende weekend de junioren, de pupillen waren dit weekend al aan de beurt. Zaterdag 9 september kwamen de finalisten van alle vier de poules uit regio 2 en 5 uit op de finalewedstrijd in Hilversum. In totaal hadden 3 ploegen zich hiervoor weten te plaatsen, naast ook enkele individuele plaatsingen.

Geen 600/1000m
De hoge temperaturen waren voor de organisatie aanleiding om de 600/1000m uit het programma te schrappen. Een begrijpelijke keuze. Het meerkampprogramma bleef hierdoor beperkt tot de estafette, een sprint, een werp en een springonderdeel. Afhankelijk van de leeftijdscategorie was dit vortexwerpen of kogelstoten en verspringen of hoogspringen.

De atleten wisten Zeewolde opnieuw goed op de kaart te zetten en gingen naar huis met de nodige bekers en medailles. In het ploegenklassement bemachtigde het team van de jongens U10 en van de jongens U11 de 3e podiumplaats. De ploeg van de jongens U12 werd 4e. Individueel werd Thijs van Schaik 2e en Kevin Juffer 5e bij de jongens U11. Tygo Verweij (U10) en Jolien Langstraat (U12) verdienden in hun categorie eveneens een 5e podiumplaats. De trainers en de 15 deelnemende atleten kijken terug op een geslaagde, warme wedstrijd.