Winnaars v.l.n.r: Jeanetta, Tom, Sven en Daniël
Winnaars v.l.n.r: Jeanetta, Tom, Sven en Daniël Foto: TVZ

Mooie prestaties bij zwemloop TVZ

· leestijd 1 minuut Sport Instagram

ZEEWOLDE - Onder bijna winters aanvoelende temperaturen vond woensdag 24 april de jaarlijkse TVZ Aquathlon plaats, georganiseerd door de wedstrijdcommissie van de Triathlon Vereniging Zeewolde..

De aquathlon bestond uit 750 meter zwemmen en 6,5 kilometer hardlopen. Er werd gezwommen in het zwembad van Sportcomplex Het Baken en vervolgens buiten hardgelopen. Met veertig enthousiaste deelnemers klonk om 19:05 uur het startsein voor de heren uit de 1e serie. Wegens de capaciteit in het zwembad was besloten om in twee series te starten. Ontzettend leuk, want twee keer het overweldigende startgeweld van ongeveer twintig deelnemers die tegelijk aan de slag gaan voor hun beste zwemtijd.

(Tekst loopt door onder de foto)

750 mtr zwemmen (Foto: TVZ)

In de eerste serie ging het tijdens het zwemmen tussen Tom de Jong uit Biddinghuizen en Erwin Alebregtse, die beide met een meesterlijk snelle tijd van 11:35 minuten het zwembad uit kwamen. Tijdens het hardlopen was Tom echter te sterk voor de concurrentie en won hij met een totale eindtijd van 39:50 minuten.

(Tekst loopt door onder de foto)

6,5 km hardlopen (Foto: TVZ)

In de tweede serie gingen de duo’s en dames van start. Bij de duo’s was er één atleet die het zwemonderdeel doet en één atleet het looponderdeel. Bij de duo’s kwam Daniël van der Voort als eerste uit het water in 11:25 minuten, op de voet gevolgd door Kim Alebregtse. De hardloper van Daniël, Sven Lasschuit, was tevens de snelste loper in deze serie, waardoor de twee heren in een totale eindtijd van 40:30 minuten met de eerste prijs naar huis gingen. 

Bij de dames was het Inge Hogenhout die als eerste het water uitkwam in 12:37 minuten. Echter werd in deze categorie de strijd beslist tijdens het looponderdeel. Hierin was Jeanetta van de Mheen de snelste en kon zij Annewil Haak op slechts 11 luttele seconden achter zich houden. Hierdoor won Jeanetta deze categorie in een totale tijd van 46:01 minuten.

Afbeelding
Koninklijk varen met de "Piet Hein" in Zeewolde Cultuur 3 uur geleden
René de Jong, Anneleen Links en Ben Scharft zijn klaar voor de fandag op 8 mei.
Wolderwijd kijkt uit naar fandag: 'Zichtbaarheid belangrijk voor toekomstambities' Sport Instagram 5 uur geleden
Gerrit Jan Gorter
Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde kondigt vertrek aan Gemeente Instagram 5 uur geleden