Afbeelding
Foto: Zeewolde Actueel

Bouw ‘De Citadel’ officieel gestart

Zakelijk

ZEEWOLDE – Met het leggen van een eerste steen is vrijdag 29 april de bouw van het project ‘De Citadel’ in de Polderwijk officieel van start gegaan. Deze eer ging naar de oudste (Elizabeth) en de jongste toekomstige bewoner (Job) van het karaktervolle complex. Dat deden zij met veel plezier in aanwezigheid van onder meer de andere woningeigenaren en vertegenwoordigers van betrokken partijen, waaronder De Drie Gilden Ontwikkeling (projectontwikkelaar), Buro Kade (architect), verkoopmakelaars Haanen & Ferneij Makelaardij en Makelaarschap, Klompenburg Bouw (uitvoerder) en de gemeente Zeewolde.

Het officiële moment was vooral ook leuk voor de toekomstige bewoners, voorzien van een sticker met daarop het bouwnummer, om alvast kennis met de buren te kunnen maken.

Het project ‘De Citadel’, met daarin 42 wooneenheden, wordt ontwikkeld door Drie Gilden Ontwikkeling uit Zeewolde. “Na een lange voorbereiding, in 2016 werden de eerste strepen op papier gezet, zijn we blij dat er nu gebouwd wordt”, lieten Henk Kuiper en Cees Maris van Drie Steden Ontwikkeling weten.


Schetsontwerp De Citadel - Drie Gilden Ontwikkeling

Het woonproject ‘De Citadel’ is geïnspireerd op een Citadel/fortificatie; een versterking die (volgens Wikipedia) een vestingstad domineert en zelfstandig verdedigbaar is. De karakteristiek van een Citadel zie je bij het project terug in de architectuur en stedenbouwkundige opzet; gelegen op dijkniveau en uitkijkend over het Wolderwijd, met in het midden een centrale hof. Bestaande uit appartementen, rijtjes woningen, boven- en onderwoningen, vrijstaande woning en senioren (levensloopbestendige) woningen, wordt er gebouwd voor een gemêleerde groep bewoners.

Als alles volgens plan verloopt zullen de eerste woningen voor de zomer 2023 opgeleverd worden.

maquette De Citadel