Arend Jan Poelarends, lid raad van bestuur van St Jansdal, knipt symbolisch een lint door.
Arend Jan Poelarends, lid raad van bestuur van St Jansdal, knipt symbolisch een lint door. St Jansdal

Ziekenhuiszorg in nieuw gezondheidscentrum

Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE - Inwoners van Zeewolde kunnen vanaf 25 oktober dichtbij huis terecht voor het laten maken van röntgenfoto’s, voor bloedafname en het spreekuur van de verpleegkundig specialist hartfalen. Ziekenhuis St Jansdal heeft in het nieuwe gezondheidscentrum MC Waterland hiervoor eigen ruimtes ingericht. Arend Jan Poelarends, lid raad van bestuur van St Jansdal, knipte symbolisch een lint door. Met deze handeling is de uitbreiding van de zorg in Zeewolde een feit. 

Arend Jan Poelarends: “Onze nieuwe locatie in Zeewolde draagt bij aan het duurzaam verstevigen van onze positie in de regio en het versterken van de band met de huisartsen. Daarnaast zitten we samen met een aantal eerstelijns zorgverleners in het gezondheidscentrum. Daarmee kunnen we lokaal verder invulling geven aan onze strategie ‘St Jansdal zorgt samen’ om zo goede zorg te verlenen in het belang van patiënten uit Zeewolde.”

Felicitaties aan de initiatiefnemers van MC Waterland
Poelarends: “Dankzij het initiatief voor een nieuw gezondheidscentrum, kunnen wij op deze locatie een deel van onze zorg aanbieden en de zorg van het St Jansdal dichter bij brengen.” De vier initiatiefnemers, huisartsen Monique Bongers, Audrey Pereira en Mirjam Knies en fysiotherapeut Andert van Steenhoven, kregen namens het ziekenhuis een schilderij als cadeau overhandigd.

Openingstijden en online afspraak maken
Bloedprikken in MC Waterland is mogelijk in de ochtenden van maandag tot vrijdag. Dit gaat uitsluitend op afspraak. De priklocatie in Medisch Centrum Zeewolde aan Krachtenveld 1 blijft ook geopend. Het laten maken van een röntgenfoto is mogelijk op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend van 8.00-12.00 uur en gaat ook op afspraak. Verpleegkundig specialist hartfalen, Olga Kruit, houdt iedere laatste donderdagmiddag van de maand een spreekuur.

Meer informatie over de openingstijden en de zorg in Zeewolde is te vinden op: www.stjansdal.nl/zeewolde

 

Tienerband Mixed Up
Tienerband Mixed Up brengt feest op Koningsdag Ingezonden Instagram 17 apr, 11:41
Havenkwartier - Polderwijk Zeewolde
Woonmanifestatie: Ontdek je droomwoning in Zeewolde! Algemeen 16 apr, 16:00
Afbeelding
Zeewolde 40 jaar (deel 16): Het eenzame eerste graf op de begraafplaats Algemeen Instagram 16 apr, 15:30