Afbeelding
Buitenbewustzijn.nu

Laat je hart spreken: schrijf iets liefs voor de zorgmedewerkers

Zorg en Welzijn

REGIO – ‘Ik heb je hart nodig’ is een campagne om de zorg te sterken. Dinsdag 25 januari is de landelijke ‘Dag van de ode aan de zorg’. “We doen hier graag aan mee om het harde werken van onze medewerkers, de liefde en kundigheid waar zij elke dag mee handelen, onder de aandacht te brengen. Dat verdienen zij”, meldt ziekenhuis St Jansdal. De dag wordt ingevuld in samenwerking met creatief bureau Buiten Bewust Zijn die de liefdevolle campagne ‘Ik heb je hart nodig’ is gestart.

In deze doorlopende campagne wordt gevraagd om pen en papier te pakken en om iets liefs op te schrijven. Om de stap zo klein mogelijk te maken zijn er brievenbussen en ansichtkaarten ontworpen die op zoveel mogelijk (openbare) plekken, onder andere in Harderwijk en Lelystad, neergezet worden. Het bestellen van kaarten en brievenbussen kan via contactbuitenbewustzijn@gmail.com

Liever digitaal je waardering uitspreken? Gebruik dan de hashtag #ikhebjehartnodig en #odeaandezorg in je bericht en tag @buiten.bewust.zijn en @stjansdal. In de stories van Facebook en Instagram zijn gifjes vinden via het zoekwoord ‘hartnodig’.

Aftrap
De feestelijke aftrap van de campagne is op 25 januari in de centrale hal van St Jansdal locatie Harderwijk. De burgemeester van Harderwijk, de raad van bestuur St Jansdal en een bestuurslid van de Stichting Vrienden van het St Jansdal zijn daarbij aanwezig. “Het doel? Dat het regent aan mooie kaarten, brieven en lieve woorden om de zorg te bedanken, te sterken en positief onder de aandacht te brengen.”
De hoop is dat de actie zich verspreidt in heel Nederland. Meer informatie: www.buitenbewustzijn.nu.

De actie wordt ondersteund door de Stichting Vrienden van het St Jansdal. Deze stichting voorziet met de opbrengst van donaties en giften in extra voorzieningen in het ziekenhuis St Jansdal. www.vriendenvanstjansdal.nl