Kraamfeest!
Kraamfeest! Foto: Zeewolde Actueel

Jubilerend ‘MMM-kraamfeest’ druk bezocht

Zorg en Welzijn

ZEEWOLDE — MMM staat voor Mensen Met Mogelijkheden. Dat ‘mensen met een ondersteuningsvraag’ dat ook werkelijk zijn werd zaterdag 14 mei met alle liefde, toewijding en enthousiasme gedemonstreerd tijdens het jaarlijkse MMM-kraamfeest, deze keer speciaal ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de zorgboerderij. Lammetjes knuffelen, klompen passen, een hapje, een drankje, het kon en was er allemaal.

De stralende lentezon had veel Zeewolder gezinnen aangespoord om een kijkje te komen nemen op het feestelijk aangeklede terrein van de zorgboerderij. Interessant vermaak was er voor jong en oud. Waar de kleintjes leerden hoe je een ‘koe’ melkt en hoe de vacht van een lammetje voelt, waren de volwassenen vooral geïnteresseerd in het pronkstuk van de dag: de splinternieuwe tunnelkas, die gaat fungeren als aanvulling op de zorgvuldig onderhouden moestuin. Zo wordt het assortiment aan zelfgekweekte groente en fruit zo mogelijk nog gevarieerder én gezonder.

De stemming kwam er goed in door bijdragen van het huisorkest van de MMM-zorgboerderij, dat beslist niet onderdeed voor de bekende Jostiband. Evergreens als ‘Boer, wat zeg je van m’n kippen’ en ‘De uil zat in de olmen’ deden het goed, en natuurlijk zat ook ‘het haasje heel parmant’ in het ‘groen groen knollenland’. Stemming en sfeer zeiden het zonneklaar: hier wordt professioneel en met visie gewerkt aan een uniek concept dat de doelgroep in een veilige omgeving de mogelijkheid biedt te wonen en te functioneren. In twintig jaar is MMM-zorgboerderij gegroeid en volwassen geworden, maar naar eigen zeggen “nog lang niet klaar”. De plannen voor de toekomst zijn verwoord op http://www.zorgboerderijzeewolde.nl/. Zie ook https://www.zeewolde-actueel.nl/nieuws/zorg-en-welzijn/257577/de-mmm-zorgboerderij-al-jaren-een-bekend-begrip-in-het-dorp.

De nieuwe tunnelkas
Het MMM-huisorkest
Lammetje aaien...
Dat past nét niet...
Schminken, ballonnetjes...
Dát lust ik wel...