Afbeelding
Foto: Eigen foto

WensAmbulance laat Jan (85) genieten van een grandioze toertocht

· leestijd 1 minuut Zorg en Welzijn

HAAKSBERGEN/ZEEWOLDE – Je comfortabel liggend laten rondrijden door prachtige dorpjes, een aardige verpleegkundige die je onderweg verzorgt, hier een daar een praatje maken met de berijders van de motoren en trikes van de toertocht ‘Rijden voor Geluk’; Jan van Ek (85) genoot 1e pinksterdag met volle teugen van het bijzondere dagje uit. Dit uitje heeft hij te danken aan de inzet van de vrijwilligers van de WensAmbulance Oost-Nederland.

WensAmbulance Oost-Nederland deed in mei een oproep aan mensen die meewilden op toertocht ‘Rijden voor Geluk’ in Haaksbergen, maar die dat niet zelf kunnen omdat ze aan bed gekluisterd zijn. Via deze krant en Saskia Engels, vrijwilligster bij Coloriet die daar wensen vervult, kwam de oproep bij de bewoners van Coloriet terecht. De op 30 mei 85 geworden Jan van Ek was nog herstellende van een ernstig ziekbed maar zei gelijk ja, toen het idee geopperd werd.


Opgehaald door de WensAmbulance- Eigen foto

En zo werd Jan op maandag 6 juni om 08.00 uur in de WensAmbulance geholpen en naar Haaksbergen gereden. Vanaf de Schutterij volgde een 50 km lange toertocht. Ondanks de regen reden er wel 80 motoren, met en zonder zijspan, en zo’n 45 trikes mee uit heel Nederland en zelfs uit Engeland. Mensen met een beperking konden achterop of in een zijspan plaatsnemen. Diegenen die liggend vervoerd moesten worden gingen mee in de WensAmbulances.

In totaal reden er 8 WensAmbulances mee. Jan was de enige uit Flevoland. “Het was fantastisch. Ik heb genoten. Prachtige dorpjes, overal mensen langs de kant en zoveel mooie motoren en trikes”, vertelt Jan, die in de speciaal ingerichte ambulance al liggend alles goed kon zien. Verder was er nog een optreden en de mogelijkheid om de motoren en trikes te bekijken. “Ik heb zoveel mensen gesproken. Zo ook met een motorrijder die hier in Zeewolde wel eens rijdt voor KiKa.”


Genieten van de mooie motoren en trikes - Eigen foto

Om half zes was Jan weer in zijn eigen kamer bij Coloriet. Nog nagenietend van deze bijzondere dag laat hij weten: “Pluim voor alle vrijwilligers. Het was echt geweldig goed verzorgd!”


Goed verzorgd - Stg WensAmbulance

WensAmbulance Oost-Nederland is een organisatie zonder winstoogmerk. De toertocht heeft dankzij vele sponsoren en vrijwilligers een bedrag opgebracht van 12.777,34 euro. “We zijn geraakt en trots dat zoveel mensen onze stichting zo’n warm hart toedragen”, meldt WensAmbulance, die met name ook de toppers van Rijden van Geluk en de Haaksbersche Schutterij bedankt voor hun ondersteuning. “Hiermee kunnen we maar liefst 32 wensen uitvoeren van (pre-)terminale patiënten en langdurig zieken”


Opbrengst Rijden voor Geluk 2022  - Stg WensAmbulance

De datum van de volgende editie van de toertocht is al bekend: 27 en 28 mei 2023. Ook een wens voor uw dierbare? Kijk dan op www.wensambulance.nl